Λέσβος: «Περίεργη» πυρκαγιά σε κλειστή δομή που φιλοξενούσε πρόσφυγες (Video)

Λέσβος: «Περίεργη» πυρκαγιά σε κλειστή δομή που φιλοξενούσε πρόσφυγες (Video)

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι αργά το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου στην κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage 2 στην Συκαμνιά. 

Η δομή λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου όπου έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου. 

Σύμφωνα με το stonisi.gr, η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκαμνιάς ήταν υπέρ της παραμονής της δομής προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που έβγαιναν από τις βάρκες πριν οδηγηθούν στη Μόρια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου είχε διαφορετική άποψη και με εισήγηση της παράταξης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο της δομής κάτι που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Πάντως η “περίεργη” αυτή φωτιά σε δομή η οποία μέχρι πρότινος φιλοξενούσε πρόσφυγες, έρχεται λίγες ώρες μετά την εμφάνιση σε περιοχές της Λέσβου ανεξέλεγκτων ομάδων ακροδεξιάς κοπής οι οποίοι εμπόδισαν γυναικόπαιδα να αποβιβαστούν από βάρκα στη Θέρμη, αλλά έφτασαν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν άγρια Γερμανό φωτορεπόρτερ που κατέγραφε τα “ανδραγαθήματά” τους σε βάρος προσφύγων πολέμου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter