Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απαγόρευσε… τον πληθωρισμό

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απαγόρευσε… τον πληθωρισμό

Μια ομολογουμένως πρωτότυπη ιδέα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού βρήκε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος την Πέμπτη ανακοίνωσε την… απαγόρευση της ανόδου των τιμών.

«Από σήμερα απαγορεύεται οποιαδήποτε αύξηση των τιμών. Απαγορεύεται!», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με ατζέντα την οικονομία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Ξεκινά από σήμερα – όχι από αύριο, αλλά από σήμερα, ώστε να μην μπορούν να διογκωθούν οι τιμές κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Θεός φυλάξοι αν κάποιος αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές ή να κάνει κάποια αναδρομική αναπροσαρμογή» υπογράμμισε ο Λουκασένκο.

Ο εκκεντρικός ηγέτης, ο οποίος προ ημερών κάλεσε τους μαθητές της χώρας να συνδράμουν στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, είναι αντιμέτωπος με το «φάντασμα» του «ράλι» ανόδου των τιμών σε σειρά καταναλωτικών αγαθών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συζητήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών και εκτιμήσεις οικονομολόγων ο ετήσιος πληθωρισμός θα ανέλθει στο 19% το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Λουκασένκο προς μαθητές: Αφήστε τα βιβλία και μαζέψτε… πατάτες

Λευκορωσία – Λουκασένκο: Αναχαιτίσαμε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από ουκρανικό έδαφος

Μεγαλόψυχος ο Λουκασένκο: Προσφέρει βρεφικό γάλα στις ΗΠΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter