Λευκορωσία: «Δεν θα γίνουν νέες εκλογές», ξεκαθαρίζει ο Λουκασένκο

Λευκορωσία: «Δεν θα γίνουν νέες εκλογές», ξεκαθαρίζει ο Λουκασένκο

Θα είχε την πρόθεση να μοιραστεί την εξουσία, αλλά όχι υπό καθεστώς πίεσης, δηλώνει, ενώ συνεχίζονται οι πρωτοφανούς έκτασης διαδηλώσεις μπροστά σε εργοστάσια και τη δημόσια τηλεόραση στο Μινσκ.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν διατεθειμένος να μοιραστεί την εξουσία και να αλλάξει το Σύνταγμα, αλλά δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο υπό την πίεση των διαδηλωτών. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν θα γίνουν νέες προεδρικές εκλογές, παρά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης και τις ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

«Δεν θα πρέπει ποτέ να περιμένετε να κάνω κάτι υπό πίεση», δήλωσε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Αυτές (σ.σ.: οι νέες εκλογές) δεν θα γίνουν», υπογράμμισε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το Belta, ενώ λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν παράλληλα ότι ο ισχυρός άνδρας της χώρας ξεκαθάρισε ενώπιον εργατών ότι δεν θα γίνουν νέες εκλογές μέχρι να τον σκοτώσουν.

Ο Λουκασένκο ανέφερε επίσης ότι ήδη γίνεται εργασία για πιθανές αλλαγές στο Σύνταγμα, με τις οποίες θα μπορούσε να γίνει αναδιανομή της εξουσίας, και πάλι σύμφωνα με το Belta.

Παράλληλα, διαδηλώσεις γίνονται και σήμερα μπροστά σε πολλά εργοστάσια αλλά και την έδρα της δημόσιας τηλεόρασης στο Μινσκ, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης, η οποία προκήρυξε γενική απεργία διαμαρτυρόμενη για την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του προέδρου Λουκασένκο στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου.

Διαδηλωτές με τη λευκή και κόκκινη σημαία της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν κυρίως μπροστά από εργοστάσιο βαρέων οχημάτων στο οποίο ο Λουκασένκο έφτασε σήμερα με ελικόπτερο, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του AFP, με βάση τους οποίους χιλιάδες εργαζόμενοι κάνουν επίσης στάση εργασίας σε εργοστάσιο τρακτέρ στο Μινσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter