Λευτέρη Αυγενάκη, ο καθένας με τις παρέες του…

Λευτέρη Αυγενάκη, ο καθένας με τις παρέες του…

Ως «φυλλάδα» χαρακτήρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης την εφημερίδα Documento σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Είναι τέτοιος ο πανικός που διακατέχει τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιτέλους η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι προ των πυλών, που εκτοξεύουν ατάκες «πεζοδρομίου» και… όποιον πάρει ο Χάρος!

Τους πείραξε τόσο η δημοσιογραφική επιτυχία του Documento που με μοναδικό όπλο το καθαρά δημοσιογραφικό ρεπορτάζ κατάφερε να έχει στο φύλλο της περασμένης Κυριακής το όνομα στο οποίο έχουν συμφωνήσει Αθήνα και Σκόπια, που πραγματικά… δεν ξέρουν που να κρυφτούν.

Εμείς από την πλευρά μας ευχαριστούμε τον κ. Αυγενάκη για τον χαρακτηρισμό του και το μόνο που θα θέλαμε να του επισημάνουμε είναι πως ο καθένας μένει με τις παρέες του. Άλλοι προτιμούν να ασκούν το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα και να βγάζουν στη δημοσιότητα τα κακώς κείμενα και άλλοι επιλέγουν να πετούν «άσφαιρα» βέλη κατά πάντων αλλά για τις δικές τους «γκρι» υποθέσεις να… σφυρίζουν αδιάφορα και να ξεχνούν να μιλήσουν.

Αλλά ας σκεφτούμε γιατί στο μυαλό του Λευτέρη Αυγενάκη το Documento είναι «φυλλάδα».

– Επειδή είχε αποκλειστικό με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

– Επειδή έχει βγάλει στη φόρα σκάνδαλα που «καίνε» Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ (σκάνδαλο Novartis, offshore Μαρέβας Μητσοτάκη, offshore Άδωνη Γεωργιάδη κ.ο.κ.)

– Επειδή είχε αποκαλύψει τις συνομιλίες του Λευτέρη Αυγενάκη με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό.

Προφανώς στο μυαλό των στελεχών στην Πειραιώς όποια εφημερίδα βγάζει στη φόρα σκάνδαλα δεν ασκεί αποκαλυπτική δημοσιογραφία αλλά είναι «φυλλάδα».

Όσο για το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου που καλώς υπερασπίστηκε την εφημερίδα σε αυτό τον ιταμό χαρακτηρισμό του γραμματέα της ΝΔ, και ο οποίος ανέφερε πως θα προτιμούσε να μην συνδέονται οι εφημερίδες με πολιτικά κόμματα και παρατάξεις, πρέπει να σημειώσουμε το εξής. Κάθε άποψη είναι πολιτική, ακόμα κι αν η άποψη είναι «Δεν ασχολούμαι με την πολιτική». Γιατί αν είναι πολιτική άποψη να αποκαλύπτεις τις offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη και όχι αποκαλυπτική δημοσιογραφία τότε είναι επίσης πολιτική άποψη να μην γράφεις τίποτα για τις offshore η τις δίκες του Μαρινάκη…

Τι είπε ο Αυγενάκης και η απάντηση Χατζηνικολάου

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (μετά το 7:30 στο ηχητικό που ακολουθεί): (Η κυβέρνηση) …έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία και σε ένα τελικό κείμενο το οποίο δεν το γνωρίζουμε και το μαθαίνουμε κομμάτι κομμάτι ή με ένα τρόπο που η κυβέρνηση σκαρφίζεται, και αναφέρομαι σε κυριακάτικο φύλλο, άκρως φιλοκυβερνητικής φυλλάδας, που παρουσίασε στην ουσία το περιεχόμενο της συμφωνίας. Είναι μέθοδος αυτή για να ενημερώσει επίσημα, σοβαρά…

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (τον διακόπτει): Τώρα δεν είναι…, θα μου επιστρέψετε, επειδή έχω και τη θεσμική ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης των ιδιοκτητών των εφημερίδων, να σας πω ότι ο χαρακτηρισμός «φυλλάδα» σας παρακαλώ να αποσυρθεί. Ανεξάρτητα από τις απόψεις που έχει η κάθε εφημερίδα, θα παρακαλέσω… είναι…

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Θα μου επιστρέψετε να έχω την άποψή μου, όμως πάμε παρακάτω….

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εντάξει… εντάξει…

Η συνομιλία πήρε τέλος λόγω διαφημιστικού διαλείμματος, και όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου επανήλθε για την αποφώνηση της εκπομπής, ζήτησε να μην του στέλνουν μηνύματα ακροατών που, προφανώς, από όσα ανέφερε, χαρακτήριζαν «φυλλάδες» και άλλες εφημερίδες.

«Εγώ είμαι», είπε, «υπέρ του να μη συνδέονται οι εφημερίδες με πολιτικά κόμματα και παρατάξεις, αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε μια εφημερίδα να έχει ιδεοπολιτική τοποθέτηση, μην τρελαθούμε τελείως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter