Κορονοϊός: Οι ηλικιακές ομάδες που παίρνουν σειρά για εμβολιασμό – Τα εμβόλια στα οποία ελπίζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Οι ηλικιακές ομάδες που παίρνουν σειρά για εμβολιασμό – Τα εμβόλια στα οποία ελπίζει η κυβέρνηση

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκίνησε την τοποθέτησή της σχετικά με τις εξελίξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η κ. Θεοδωρίδου έκανε λόγο για «ωριμότητα και εμπιστοσύνη» από τους πολίτες, μετά την απόφαση της χώρας για συνέχιση των εμβολιασμών κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, πριν από την ανακοίνωση της ΕΜΑ.

«Τόσο ο ΠΟΥ, όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενημέρωσαν άμεσα για το ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις θρομβοεμβολής», τόνισε χαρακτηριστικά για το εμβόλιο της AstraZeneca, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ενδελεχής έλεγχος θα συνεχιστεί προκειμένου η ιατρική κοινότητα να προχωρήσει σε οριστικές τοποθετήσεις.

«Σε 20.000.000 δόσεις εμβολίου έχουν καταγραφεί 7 περιπτώσεις διάχυτης ενδαγγειακής πήξης και 18 περιπτώσεις με θρομβώσεις των φλεβών», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «Από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Ως τώρα κλείστηκαν περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία της χώρας. Ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Απριλίου».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 70-74, ενώ στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 65-69 ετών.

Όσον αφορά τις παρτίδες εμβολίων που περιμένει η χώρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αναμένονται 1.100.000 δόσεις από τη Pfizer, 450.000 από την Astra Zeneca, 100.000 δόσεις από τη Moderna

Η Johnson & Johnson έδωσε ένα ενδεικτικό πλάνο παραδόσεων για το επόμενο τρίμηνο. Έχει δεσμευτεί για αποστολή 1,2 εκατομμυρίων δόσεων προς τη χώρα και θα παραδώσει 70.800 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter