Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα (Video)

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα (Video)

Αφού προειδοποίησε καλώντας τον Χρ. Σταϊκούρα να αποσύρει τον νέο πτωχευτικό για να μην εγγράψει το όνομά του με μαύρα γράμματα στην ιστορία, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών «που εισηγείται αυτόν τον νόμο έκτρωμα».

«Ανακοινώνω στο Σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών».

Ξεκαθάρισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κατεδαφίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύει τους Έλληνες «στα μουλωχτά, σαν τους κλέφτες». «Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση» κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο «θα αναγκαστεί να έρθει στη Βουλή και ο κ. Μητσοτάκης που κρύβεται».

Ένταση στην Ολομέλεια

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια αμέσως μετά το πέρας της ανακοίνωσης της πρότασης δυσπιστίας από τον Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος της Βουλής αντί να αναγνώσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να εκκινήσει αμέσως η τριήμερη συζήτηση όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, έδωσε τον λόγο στον υπουργό Υγείας. Αυτό εξόργισε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον Κωνσταντίνο Τασούλα για παραβίαση του Κανονισμού.

«Αιδώς Αργείοι»

Απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε:

«Αιδώς Αργείοι. Θέλει πολύ θράσος να τοποθετείται κάποιος σε αυτή την αίθουσα με αυτό τον τρόπο. Είχατε πει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και μετά ήρθε ο αρμόδιος υπουργός για να πει ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι καλοί. Είχατε πει για σεισάχθεια και εσείς καταργήσατε την προστασία της α’ κατοικίας . Η προστασία α’ κατοικίας με οριζόντιο τρόπο δεν υφίσταται από τον Φεβρουάριο του 2019 με υπογραφή Τσίπρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Αν ξεκινήσει η συζήτηση κατευθείαν, στρέφεστε εναντίον μας»

Πολιτικό σωσίβιο πέταξε στην πλειοψηφία ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στην αρχή της διαδικασίας καταφερόταν εναντίον της ΝΔ και του Χρήστου Σταϊκούρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ προειδοποίησε τον Κ. Τασούλα πως αν διακοπεί αμέσως η συζήτηση, τότε θα πρόκειται για διαδικασία που στρέφεται εναντίον του ΚΙΝΑΛ. Επ΄ αυτού, ζήτησε να εκκινήσει η διαδικασία δύο μέρες αργότερα, κάτι που προβλέπεται μεν από τον Κανονισμό, αλλά δεν συνηθίζεται να ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Με βάση την ιδιότητα του πρώην προέδρου της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης πήρε το λόγο και υπενθύμισε στον Αν. Λοβέρδο ότι όποτε έχει κατατεθεί πρόταση μομφής, τότε η διαδικασία ξεκίνησε αυτομάτως. 

«Από αύριο η διαδικασία»

Αύριο, Παρασκευή, θα ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής, η διαδικασία θα αρχίσει στις 18:00 και δύναται να διαρκέσει έως τρεις ημέρες.

Προηγουμένως, ο Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε καταχρηστική και… φαρμάκι την χρήση αυτού του δικαιώματος από την αξιωματική αντιπολίτευση λόγω της συγκυρίας με την άνοδο των κρουσμάτων και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Να σημειωθεί ότι θυμηδία προκάλεσε στα έδρανα της αντιπολίτευσης η αποστροφή του Γ. Γεραπετρίτη πως «διακοπές εμείς δεν κάνουμε, ούτε κάναμε! Ξέρω πόσο πολύτιμο είναι το Σαββατοκύριακό σας!». Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σχολίαζαν περιπαικτικά τα λόγια του υπουργού Επικρατείας μετά το πέρας της διαδικασίας, θυμίζοντας τα ενσταντανέ του πρωθυπουργού από στιγμές χαλάρωσης σε παραλίες ανά την επικράτεια.

https://www.facebook.com/12224403053/videos/1049825635470310/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter