Ορκίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης – Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Ορκίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης – Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει την εξουσία από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά. Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου «τρέχοντας» ταχύτατα όλες τις διαδικασίες.

«Εύχομαι όπως ορκιστήκατε να υπηρετείτε την γενική ευημερία του ελληνικού λαού» του είπε ο επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να κάνει μία γενικόλογη δήλωση, με διάχυτο όμως το πνεύμα «ιδιοκτησίας της εξουσίας».

«Ευχαριστώ εσάς και υπουργικό άρτιο τρόπο επιτελέσατε τα καθήκοντά σας για λίγες εβδομάδες» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «όμως η ζωή επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις. Η διακυβέρνηση του τόπου δεν σταματά ποτέ».

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς που καταφέραμε να περάσουμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό» πρόσθεσε, δηλώνοντας αμέσως μετά πως «μπορώ όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός να επιστρέψω στο γραφείο και να συνεχίσω το έργο μου» και υποσχόμενος πως «θα κάνω το καλύτερο που μπορώ όπως ορκίστηκα να υπηρετώ την γενική ευημερία του ελληνικού λαού».

Σημειώνεται πως στις 17.00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών και των υφυπουργών που θα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο, με τα… κοστούμια όμως να είναι όπως φαίνεται ήδη έτοιμα, αφού οι κυβερνητικές διαρροές ήρθαν ήδη από την επόμενη ώρα από όταν έκλεισαν οι κάλπες της Κυριακής.

Στις 17:00 η νέα κυβέρνηση

Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβερνητική σύνθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι στη 1 έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα ορκιστεί η νέα Βουλή.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Τα φαβορί και οι αλλαγές

Η φημολογία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση είχε «φουντώσει» από το απόγευμα της Κυριακής, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταστήσει σαφές ότι οι εξελίξεις αναφορικά με τη νέα υπουργική σύνθεση θα τρέξουν, καθώς ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη.

Διαβάστε σχετικά: Στο Προεδρικό ο Μητσοτάκης – Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter