Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Τα φαβορί και οι αλλαγές

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Τα φαβορί και οι αλλαγές

Η έντονη φημολογία για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου είχε ξεκινήσει πριν καν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών. Τα ονόματα που φαντάζουν ως τα επικρατέστερα για να συνθέσουν το επόμενο υπουργικό συμβούλιο προϊδεάζουν για μία σκληρή «μητσοτακική» κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό συμβούλιο… απόλυτου ελέγχου Μητσοτάκη

Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ όπως όλα δείχνουν το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν σε ρυθμούς fast track, καθώς την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης φαντάζει ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Άμυνας, με τις αναφορές θα θέλουν τον πρώην ΥΠΕΞ να είναι η μόνη θέση που αποδέχεται από την στιγμή που μετακινείται από τον ρόλο του ανώτατου διπλωμάτη.

Στο υπουργείο Υγείας, παρότι τα τελευταία 24ωρα διακινούνταν έντονα το όνομα της Νίκης Κεραμέως, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλαμβάνει, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη σε ρόλο αναπληρώτριας. Η πρώην υπουργός Παιδείας αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Λιβάνιο. Στο δε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως προκρίνεται το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προαλείφεται για το υπουργείο Παιδείας, ενώ το όνομα του Γιάννη Οικονόμου ακούγεται για το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού.

Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης, με αναπληρωτή τον Νίκο Παπαθανάση με αρμοδιότητες στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στο υπουργείο Επενδύσεων φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας. Για το Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαιώνεται το σενάριο υπουργοποίησης του δημάρχου Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ στο Τουρισμού φαίνεται πως η Όλγα Κεφαλογιάννη αποδέχεται την πρόταση, σε αντίθεση με τη στάση της το 2019. Η μόνη που αναμένεται να μείνει αμετακίνητη είναι η Λίνα Μενδώνη στο Πολιτισμού, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και εκεί έκπληξη.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας «υποβαθμίζεται» κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Υποδομών, ενώ και ο Αδωνης Γεωργιάδης αναλαμβάνει το νευραλγικό υπουργείο Εργασίας. Ο Νότης Μηταράκης κατευθύνεται στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ στο Περιβάλλοντος ακούγεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου συνεχίζουν να ακούγονται τα ονόματα της Σοφίας Ζαχαράκη και του Παύλου Μαρινάκη. Σημειώνεται πως οι νέοι παντοδύναμοι διαχειριστές του Μεγάρου Μαξίμου θα είναι ο αναβαθμισμένος Άκης Σκέρτσος, με την προσθήκη του Σταύρου Παπασταύρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter