Η κυβέρνηση περιμένει αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων …λόγω τεστ

Η κυβέρνηση περιμένει αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων …λόγω τεστ

Απολύτως «αναμενόμενο» θεωρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς όπως ανάφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου θα διενεργηθούν περισσότερα τεστ σε παιδιά και καθηγητές.

«Εφόσον τηρηθούν τα πρωτόκολλα αναμένουμε μείωση μετά τις πρώτες εβδομάδες, ανάλογα και με την πορεία της επιδημίας» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για αλλαγή φιλοσοφίας φέτος όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων – Ανησυχία από τους ειδικούς για έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά

Βέβαια ποια θα είναι αυτή η διαφορά φιλοσοφίας δεν μας λένε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς τα έκλεισε, χωρίς δηλαδή κανένα μέτρο προστασίας.  Μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν πως η κυβέρνηση έχει αφήσει και αυτό το καλοκαίρι να περάσει χωρίς να αξιοποιηθεί ο χρόνος για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και διασφάλισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Και ας παραμένουν τα τμήματα των πάνω από 25 μαθητών που υπονομεύουν εκτός από τη μαθησιακή διαδικασία και την άμυνα απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει το εμβόλιο και το τεστ προσωπική υπόθεση, αφού δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους. Μάλιστα η κ. Παπαευαγγέλου ζήτησε από γονείς να ακολουθήσουν τις οδηγίες πιστά για τη διενέργεια self test.

Η «κανονικότητα» λοιπόν, επανέρχεται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Βέβαια, σύμφωνα με την καθηγήτρια ακόμη και σε περιβάλλον με εκτεταμένη διασπορά της Μετάλλαξης Δέλτα η χρήση της μάσκας σε συνδυασμό με τακτικούς ελέγχους μπορούν να περιορίζουν κατά 85% τη μετάδοση του κορονοϊού, επικαλούμενη μελέτη που είναι υπό δημοσίευση στην Αμερική.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιδημία σημειώνει σαφή σταθεροποίηση. Όπως είπε διαφαίνεται ύφεση κατά τις τελευταίες 15 μέρες όσον αφορά στα κρούσματα. Αντίθετα ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι θανάτων διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

Με τη σειρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σε κάποια στοιχεία από όλο τον πλανήτη, λέγοντας: «Οι νέες διαγνώσεις μειώνονται παγκοσμίως κατά 7% εντός της τελευταίας εβδομάδας, όπως και ο ρυθμός των θανάτων κατά το ίδιο ποσοστό».

Στη συνέχεια και όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «ο αριθμός των διαγνώσεων έδειξε σημαντική μείωση για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, κατά 20%. Ο αριθμός των θανάτων, ωστόσο, έδειξε μια σημαντική αύξηση κατά 20-30% την προηγούμενη εβδομάδα. Η πίεση στο σύστημα υγείας παρουσιάζει εικόνα σταθεροποίησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter