LIVE: Παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

LIVE: Παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία

Η παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία συναποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση που αφορά το πόρισμα για τη δημόσια επιβάρυνση στον χώρο του φαρμάκου.

Αντί για την ερχόμενη Πέμπτη όταν και είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν τα πορίσματα των κομμάτων για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, η εν λόγω συζήτηση μεταφέρεται για την Τρίτη 4/12. Στις 6/12 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση επί του συνόλου των σκανδάλων («Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και φάρμακο) που διερευνήθηκαν από την Επιτροπή και έπειτα στις 10/12 το πόρισμα θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας, εισηγητής ήταν ο Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέθεσε συνοπτικά το περιεχόμενο του πορίσματος για την επιβάρυνση της δημόσιας δαπάνης στο φάρμακο, κάνοντας λόγο για 23 δις επιβάρυνση από το φάρμακο και 85 δις ευρώ επιβάρυνση στον χώρο της Υγείας ευρύτερα.

Διαβάστε ακόμη: Πόρισμα Εξεταστικής για το φάρμακο: Επιβάρυνση 23 δις χωρίς ονόματα υπουργών

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, χαρακτήρισε «ασύνδετο και ατεκμηρίωτο» το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η ασύνδετη χρήση των πρακτικών της Επιτροπής δεν οδηγεί σε ευθύνες.

_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter