Λιβύη: Πληροφορίες για πυροβολισμούς της ακτοφυλακής κατά του διασωστικού όπου επέβαινε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος

Λιβύη: Πληροφορίες για πυροβολισμούς της ακτοφυλακής κατά του διασωστικού όπου επέβαινε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος
Πηγή: Χ/@Iasonas_Apost

Σοβαρό περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης με εμπλοκή του διασωστικού σκάφους Mare Jonio στο οποίο επέβαινε ο γνωστός διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος δημοσιεύει σε ανάρτησή της η οργάνωση Mediterranea Saving Humans που διαχειρίζεται το σκάφος.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, πριν από λίγο η ακτοφυλακή της Λιβύης έκανε επίθεση με πυροβολισμούς κατά του σκάφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Συγκεκριμένα το Mediterranea Saving Humans αναφέρει:

«Ένα σκάφος της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής ακτοφυλακής παρεβέβη βίαια πριν λίγα λεπτά την ώρα που το Mare Jonio διέσωζε ένα σκάφος σε κίνδυνο σε διεθνή ύδατα. Ο Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν στο νερό και στον αέρα, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας πολλούς να πέσουν στη θάλασσα. Η ομάδα του Mare Jonio διασώζει τους ναυαγούς.  Ζητάμε από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι βίαιες, επικίνδυνες και εγκληματικές συμπεριφορές της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής Ακτοφυλακής».

Αποστολόπουλος: «Στην πιο θανατηφόρα θάλασσα του κόσμου…»

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε κάνει γνωστό μέσω ανάρτησής του ότι οι διασώστες του Μάρε Ιόνιο στο οποίο επιβαίνει εντόπισαν μια άδεια βάρκα χωρίς κανένα σημάδι ζωής, παρά μόνο κάποια ρούχα. «Οι μηχανές λείπουν, άρα πιθανότητα επαναπροωθήθηκαν στην Λιβύη και αιχμαλωτίστηκαν από συμμορίες που πληρώνονται από την ΕΕ γι αυτήν την δουλειά», αναφέρει.

«Είμαστε στα ανοιχτά με το διασωστικό καράβι Μάρε Ιόνιο και συνεχίζουμε τις έρευνες για ανθρώπους σε κίνδυνο. Στην πιο θανατηφόρα θάλασσα του κόσμου, ακόμα ένα ναυάγιο συνέβη την περασμένη βδομάδα με 3 νεκρούς, εκ των οποίων ένα παιδί».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter