Lockdown: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά

Lockdown: «Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα στις 18:00 στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα ισχύσουν, το πιθανότερο, από αύριο, Πέμπτη.

Έτσι λοιπόν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο και ελπίζει πως τα νέα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα μιας και μέχρι στιγμής η μία αποτυχία ακολουθεί την άλλη. 

Η νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά και την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και αναμένεται να προτείνουν σκληρότερα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και να μην πιεστεί περαιτέρω το ήδη πιεσμένο σύστημα υγείας. 

Ένα από τα μέτρα που εξετάζεται και επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, είναι ο περιορισμός της χρήσης του κωδικού 6. Όπως παραδέχτηκε οι μετακινήσεις με το συγκεκριμένο κωδικό θα επιτρέπονται μόνο για όσες γίνονται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο βάζοντας «φρένο» με αυτό τον τρόπο επί της ουσίας στις διαδημοτικές μετακινήσεις. Με αυτό τον τρόπο η άθληση θα γίνεται μόνο εντός τα όρια του δήμου κατοικίας ή σε άλλο μόνο αν γίνεται με τα πόδια. 

Επιπλέον, οι πληροφορίες θέλουν να συζητείται και η κατάργηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Έτσι είναι πολύ πιθανόν να ισχύει η απαγόρευση από τις 21:00 και για τα σαββατοκύριακα, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Ενδεικτικό της κατάστασης που «υποχρεώνει» την κυβέρνηση να δράσει άμεσα, είναι ότι χθες μόνο στην Αττική ανακοινώθηκαν 1.159 νέα κρούσματα, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ στην πρωτεύουσα μειώνονται δραματικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter