Μετακινήσεις με SMS: Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια – Στο μικροσκόπιο και το «4»

Μετακινήσεις με SMS: Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια – Στο μικροσκόπιο και το «4»

Αλλαγές δρομολογεί η κυβέρνηση καθώς μετά από 4 ολόκληρους μήνες lockdown -στα χαρτιά και για τα πρόστιμα- ετοιμάζεται να επιβάλει ένα νέο γύρο μέτρων ο οποίος θα φέρει μία σειρά από αλλαγές. Η πρώτη και ίσως σημαντικότερη για τους πολίτες θα είναι η τροποποίηση του κωδικού «6» στα SMS που πιθανότατα επιστρέφει στο πλαίσιο που είχε τεθεί τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή για άθληση με τα πόδια και όχι για μετάβαση με αυτοκίνητο στον χώρο άθλησης. Όλα αυτά τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που αποστρέφονται κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Οι ειδικοί συνεδριάζουν στις 11 το πρωί προκειμένου να εισηγηθούν προς την κυβέρνηση. Εδώ υπάρχουν δύο «τάσεις». Η πρώτη ζητά ένα ακόμα πιο σκληρό, καθολικό lockdown με συνταγή… Μαρτίου, τουλάχιστον έως την Καθαρά Δευτέρα και η δεύτερη πιο… έξυπνα μέτρα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα σήμερα.

Δείτε επίσης: Η αποτυχία του σκληρού lockdown οδηγεί σε νέα μέτρα και περιορισμούς

Όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις αλλαγές στο «6», η οποία εξεταζόταν και πριν την επιβολή των τελευταίων περιοριστικών μέτρων τον Φεβρουάριο, το… έδαφος φρόντισε να προλειάνει ήδη η Αρ. Πελώνη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε πως εξετάζεται ένα πιο αυστηρό πλαίσιο στα SMS.

Αφού η κυβέρνηση μοιράζει πρόστιμα στους εξουθενωμένους οικονομικά και πνευματικά πολίτες ενώ ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Πάρνηθα για άθληση και μοτοκρός, μετά από 4 μήνες lockdown αποφασίζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών, όπως η κ. Παγώνη, που υποστηρίζουν πως τα περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά πρέπει να καταργηθούν.

SMS: Στο μικροσκόπιο το «4» και το «6»

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, στην κυβέρνηση επικρατεί «παγωμάρα» αφού ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Για το λόγο αυτό, εξετάζει τώρα νέες αλλαγές στις μετακινήσεις αναμορφώνοντας ορισμένους κωδικούς που στέλνουμε στο 13033.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα μέτρα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του κωδικού «6», δηλαδή να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ο κωδικός «4» για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί και σε αυτή την περίπτωση, με στόχο να περιοριστούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, δηλαδή να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter