Λογοκρισία της Ολλανδής δημοσιογράφου από την ΕΡΤ

Λογοκρισία της Ολλανδής δημοσιογράφου από την ΕΡΤ

Έλλειψη σεβασμού προς την δημοσιογράφο δείχνει με την στάση της, εκτός από τον πρωθυπουργό και η ενημερωτική ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία ελέγχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Καταρρίπτοντας κάθε έννοια ευθυκρισίας, μακριά από όρους ευγένειας και κατά πάσα πιθανότητα στη συνήθεια της απάντησης μόνο σε ερωτήσεις που επικροτούν τον κυβερνητικό έργο, η ιστοσελίδα της ΕΡΤ απομόνωσε τις απαντήσεις του Πρωθυπουργού, παραλείποντας να καταγράψει όσα ερωτήθηκε από την δημοσιογράφου προτού της απαντήσει σε υψηλό τόνο.

Η από κοινού συνέντευξη Μητσοτάκη και Ρούτε, αναρτήθηκε εξ ολοκλήρου σε βίντεο, στο ert.gr όπως στις περισσότερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που μετέδωσαν το γεγονός της ερώτησης της Ιγκεμποργκ Μπέγκελ και της έντασης που ακολούθησε από πλευράς Μητσοτάκη, ωστόσο εξαφανίστηκε η ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου από το κείμενο όπου αναγράφεται η μετάφραση όσων ειπώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, το ert.gr παραθέτει ολόκληρη την απάντηση του πρωθυπουργού, που εγκαλεί την δημοσιογράφο ότι τον προσβάλλει, χωρίς να δίνεται βέβαια κατά αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία στους αναγνώστες να κρίνουν οι ίδιοι την απάντηση σε σχέση με την ερώτηση ή έστω στοιχειωδώς να πληροφορηθούν τι αφορά ο λόγος του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μάλιστα, δεν αναφέρεται η καθ’όλα ηχηρή διάψευση της στον πρωθυπουργό, ο οποίος την ρώτησε εάν έχει επισκεφθεί τη Σάμο πριν διαμορφώσει εικόνα και η ίδια απαντά «ναι, έχω πάει», ενώ αγνοώντας την, διαψεύδει το γεγονός και αρνείται κατά την διάρκεια της ομιλίας του ότι απευθύνεται σε δημοσιογράφο η οποία έχει επισκεφθεί το νησί και τις εγκαταστάσεις του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Δεδομένου βέβαια ότι το ηχητικό απόσπασμα δεν διαθέτει υπότιτλους στα ελληνικά, στην μετάφραση που αποδίδεται γραπτώς στο κείμενο της ιστοσελίδας της δημόσιας τηλεόρασης, στερείται από τον αναγνώστη η δυνατότητα να κατανοήσει το ύφος της τοποθέτησης Μητσοτάκη και να εξάγει συμπεράσματα για το συμβάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter