Μάγχη: Στους τέσσερις ανήλθαν οι νεκροί – Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

Μάγχη: Στους τέσσερις ανήλθαν οι νεκροί – Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης
Φωτογραφία αρχείου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοσχέδιο σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μάγχης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

«Στις 03:05 (GMT, 05:05 ώρα Ελλάδας) σήμερα, οι αρχές ειδοποιήθηκαν για περιστατικό στη Μάγχη που αφορούσε μικρό σκάφος με μετανάστες που βρισκόταν σε κίνδυνο», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε ανακοίνωση.

«Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό το Λιμενικό, δυστυχώς υπάρχουν τέσσερις επιβεβαιωμένοι νεκροί ως αποτέλεσμα του περιστατικού αυτού. Οι έρευνες συνεχίζονται και θα παράσχουμε περαιτέρω πληροφορίες εν ευθέτω χρόνω».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μάγχη – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασε σήμερα τη λύπη για το θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων. «Είμαι σίγουρος ότι όλο το Σώμα θα συμμεριστεί τη λύπη μου για την ανατροπή μικρού σκάφους στη Μάγχη νωρίς σήμερα το πρωί και την τραγική απώλεια ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Σούνακ στο Κοινοβούλιο. «Οι σκέψεις μας πάνε σε όλους αυτούς που επλήγησαν και αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν στην εκτεταμένη επιχείρηση διάσωσης».

Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για «λυπηρό περιστατικό» στη Μάγχη, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «είναι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται».

«Γνωρίζω για το λυπηρό περιστατικό στη Μάγχη σήμερα το πρωί και ενημερώνομαι συνεχώς ενώ οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται και εξακριβώνουν τα γεγονότα», ανέφερε η Μπράβερμαν στο Twitter. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται στο περιστατικό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter