Μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά – Προληπτική απομάκρυνση ατόμων από τη Λευκίμμη – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία

Μαίνεται η φωτιά στη Δαδιά – Προληπτική απομάκρυνση ατόμων από τη Λευκίμμη – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία

Δύο είναι τα βασικά πύρινα μέτωπα της φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στον Έβρο, όπου σήμερα έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης και των δασικών υπηρεσιών, το νότιο και το νοτιοδυτικό.

Οι ήπιας έντασης (3-4 μποφόρ) βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οδηγούν την πυρκαγιά νότια προς τη Λευκίμμη σε ήδη καμένη έκταση από πυρκαγιά προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, «έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση λίγων ατόμων από το χωριό, ευπαθών με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 13 πεζοπόρα τμήματα, 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης, από τον Μουνκ στον Mr Bean

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία βρίσκεται σε ύφεση, ενώ καταγράφονται λίγες διάσπαρτες εστίες. Επιχειρούν 159 πυροσβέστες με  59 οχήματα 7 πεζοπόρα τμήματα, 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Ηλεία βοηθούν και πυροσβέστες από την Γερμανία.

Σχετικά με την ίδια φωτιά, η εικόνα χαρακτηρίζεται από τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο ως «πολύ καλύτερη», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ανάλογη είναι η κατάσταση και στην φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων,
«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν την στιγμή», δήλωσε ο Βασίλης Γιαννόπουλος προσθέτοντας, ότι «οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ισχυροί» φτάνοντας περίπου στα 4 μποφόρ.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα ότι η πυρκαγιά καίει εκτάσεις στην περιοχή Ρογκάδα όπου και ξέσπασε η φωτιά στις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Στην περιοχή επιχειρούν δασοπυροσβετικά αεροπλάνα, ενώ παραμένει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων λόγω των ανέμων που αναμένονται από το απόγευμα και μετά.

Την ίδια ώρα, η δασική πυρκαγιά στη νότια Λέσβο, πάνω από τη Βρίσα (Δυτικά) και στο χωριό Σταυρός (Βορειοδυτικά), βρίσκεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα Βατερά κάηκαν 17.000 στρέμματα γης.

Στάχτη 25.000 στρέμματα στη Δαδιά και 17.000 στα Βατερά της Λέσβου

Την ίδια ώρα, ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές σε Λέσβο και Δαδιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ήδη από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, κάηκαν περισσότερα από 25.000 στρέμματα, ενώ στα Βατερά κάηκαν 17.000 στρέμματα γης.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Στυλιανίδης δεν ήξερε αν η Δαδιά είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter