«Μακεδονική» άτακτη υποχώρηση: Δεν είναι προδοσία η Συμφωνία των Πρεσπών, λέει ο Δένδιας

«Μακεδονική» άτακτη υποχώρηση: Δεν είναι προδοσία η Συμφωνία των Πρεσπών, λέει ο Δένδιας

Με μια απλή και κατανοητή γλώσσα που δεν είναι τόσο διπλωματική όσο κομματική ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την «κυβίστηση» της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντίθετα αφού πλέον οι εθνικιστικοί τόνοι έκαναν την προεκλογική τους δουλειά και όλοι βολεύτηκαν μέσα στη Νέα Δημοκρατία,  ο Νίκος Δένδιας –ο οποίος για να είμαστε δίκαιοι δεν φαινόταν ότι συμφωνούσε με την «μακεδονική» καπηλεία – δήλωσε ξεκάθαρα πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί προδοσία.

Απαντώντας σχετικά με την άποψη που είχαν διατυπώσει πολλά στελέχη της ΝΔ, οι περισσότεροι εκ των οποίων συμμετείχαν μάλιστα και στα συλλαλητήρια (Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης Αυγενάκης και πολλοί άλλοι)  περί προδοτικής συμφωνίας ο υπουργός Εξωτερικών είπε χθες σε συνέντευξή του στον Real FM, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδώσει τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε αυτήν τη συγκυρία δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία». «Αυτά», πρόσθεσε, «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Και βέβαια ο Νίκος Δένδιας οι σχέσεις του οποίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται πως δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο δεν μπορεί να αδειάσει το ίδιο του το κόμμα.

Για εσωτερική χρήση επαναλαμβάνει ότι οι Βορειομακεδόνες πρέπει να τηρήσουν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις τους σημειώνοντας τα «αδύνατα σημεία» της Συμφωνίας: το θέμα της εθνικότητας και γλώσσας.

Βέβαια και τα δύο τα έχουν ήδη αποδεχθεί προ καιρού στη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν μπορούν και να το παραδεχθούν επίσημα γιατί τότε θα παραδεχθούν επισήμως πως όλα έγιναν για τις ψήφους…

Αλλά για να λήξει το θέμα και να μπει η «ταφόπλακα» στις προεκλογικές ψευτιές, ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε πως δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης της συμφωνίας ή οποιασδήποτε αλλαγής.

Τελικά, μερικοί δεν θα ξέρουν τι να κάνουν τα λάβαρα… αλλά και τι να πουν σε όσους κατέβασαν στους δρόμους… 

Διαβάστε επίσης: 

Βαρβιτσιώτης: Από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στο «τηρήστε τη συμφωνία»

Ο Βαρβιτσιώτης έπαθε… Πρέσπες: Τα πολιτικά ζητήματα με τη Βόρεια Μακεδονία έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών… (Video)





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter