Μακελειό στις Βρυξέλλες: Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με καλάζνικοφ (Videos & Photos)

Μακελειό στις Βρυξέλλες: Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με καλάζνικοφ (Videos & Photos)

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη των Βρυξελλών, όταν άντρας με καλάζνικοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα θύματα είναι Σουηδοί πολίτες που φέρονται να φορούσαν σουηδικές ποδοσφαιρικές φανέλες, ενόψει του αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 με το Βέλγιο.

Παράλληλα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για έναν άντρα, ο οποίος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης, και φέρεται να φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»).

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από μια μηχανή και να πυροβολεί περιαστικούς και στη συνέχεια μπαίνει σε κτίριο και εξακολουθεί να πυροβολεί ανθρώπους που έχουν μπει στο εσωτερικό του και πέφτουν στο έδαφος.

Φωτογραφίες του στα social media

Ως βασικός ύποπτος της επίθεσης εμφανίζεται ο Slayem Slouma, o οποίος φέρεται πως ομολόγησε τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς. Στο ίδιο βίντεο ο άντρας που φοράει παρόμοιο μπουφάν με εκείνο του δράστη δηλώνει στα αραβικά ότι είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ότι μόλις πυροβόλησε τρεις Σουηδούς.

 

Σε Επαγρύπνηση καλεί τους κατοίκους ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Ντε Κρόο ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση
Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Σε επίπεδο συναγερμού 4 οι Βρυξέλλες

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες. Αυτό ισχύει μόνο για την πρωτεύουσα του Βελγίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το στάδιο King Baudouin, όπου διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου-Σουηδίας, έχουν επίσης ενισχυθεί. Να σημειωθεί ότι η κατηγορία 4 είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Διαβάστε σχετικά: Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο δράστης (Videos)

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Σε Επαγρύπνηση καλεί τους κατοίκους ο πρωθυπουργός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter