Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο δράστης (Videos)

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί – «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο δράστης (Videos)

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, είδηση την οποία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και η βελγική αστυνομία με ανακοίνωσή της.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για έναν άντρα, ο οποίος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης, και φέρεται να φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»).

Πηγές αναφέρουν πως τα θύματα είναι δύο άντρες που φέρονται να φορούσαν σουηδικές ποδοσφαιρικές φανέλες, ενόψει του αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 με το Βέλγιο.

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο γήπεδο Χέιζελ.

 

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από μια μηχανή και να πυροβολεί περιαστικούς και στη συνέχεια μπαίνει σε κτίριο και εξακολουθεί να πυροβολεί ανθρώπους που έχουν μπει στο εσωτερικό του και πέφτουν στο έδαφος.

 

 

 

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Ο δράστης φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ilse Vande Keere, όπως μετέδωσε το Associated Press, είπε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν σύντομα στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. Η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του πυροβολισμού.

Ο πρωθυπουργός Ντε Κρόο ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter