Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τον «μίνι» ανασχηματισμό

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τον «μίνι» ανασχηματισμό

Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανακοινώνει στις 18:00 τον «μίνι» ανασχηματισμό, μετά τις αρρυθμίες που παρατηρήθηκαν σε συγκεκριμένα υπουργεία, ενώ υπάρχει μεγάλη εκκρεμότητα νομοσχεδίων που δεν στηρίζονται απόλυτα από το νυν Υπουργικό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για τον ανασχηματισμό.

Διαβάστε επίσης: Μίνι ανασχηματισμός: Ο Άδωνης επιστρέφει στο Υγείας και ο Χρυσοχοϊδης στο Προστασίας του Πολίτη

Συγκεκριμένα, αναμένεται ο Άδωνης Γεωργιάδης να μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Υγείας, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης φαίνεται πως επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Μάκης Βορίδης δεν αποκλείεται να απομακρυνθεί από το υπουργείο Επικρατείας μετά και τη διαφωνία του για το γάμο ομοφύλων.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές δεν αρνήθηκαν τις πληροφορίες αλλά ανέφεραν: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Ονόματα και φημολογία σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές ενδεχομένως θα γίνουν εντός της μέρας ή και αύριο Πέμπτη 4/1/24. Η αλλαγή που ακούγεται πολύ έντονα είναι αυτό του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ενδεχομένως να αντικατασταθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο ζήτημα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Παράλληλα, πέρα από την αλλαγή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επίκειται να γίνουν αλλαγές και σε άλλα 6 υπουργεία, ανάμεσά τους και το υπουργείο Υγείας όπου ακούγεται το όνομα του Άδωνη Γεωργιάδη.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση προχωρά σε «μίνι» ανασχηματισμό μετά από τα πολιτικά αδιέξοδα

Σε ότι αφορά το υπουργείο Εργασίας, ακούγονται και τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Μάκης Βορίδης δεν αποκλείεται να απομακρυνθεί από το υπουργείο Επικρατείας μετά και τη διαφωνία του για το γάμο ομοφύλων.

Επίσης, διακινείται ότι ο μίνι ανασχηματισμός φέρνει τους υπουργούς Πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, και Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη να αποχωρούν από τις θέσεις τους.

Από το Μαξίμου επικρατεί επισήμως απόλυτη σιωπή, εάν και σενάρια φουντώνουν και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Αθήνα, με «χαλαρό» πρόγραμμα ως την Παρασκευή, οπότε και θα μεταβεί στις Αιγές για να εγκαινιάσει το αναστηλωμένο Ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄, ενώ από το Σάββατο αναμένεται να βρίσκεται στα Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter