Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από τον τρομακτικό σεισμό – Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης (Videos)

Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από τον τρομακτικό σεισμό – Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης (Videos)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιαπωνία, καθώς η αστυνομία και οι τοπικές αρχές αναφέρουν νέα περιστατικά θυμάτων που ανασύρονται από τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων, την καταστροφή οδικών αρτηριών, την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και την φυγή των κατοίκων των παράκτιων κοινοτήτων προς περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο λόγω των φόβων για καταστροφικό τσουνάμι.

Μονάδες του ιαπωνικού στρατού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν στις χειρότερα πληγείσες περιοχές αφού ορισμένοι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι.

Οι εικόνες και τα βίντεο από την Ιαπωνία συγκλονίζουν καθώς η χώρα το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) επλήγη από ισχυρό σεισμό 7,6 Ρίχτερ, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδαςαακοινώθηκαν οι πρώτοι νεκροί.

Το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται στις εικόνες των εκτεταμένων ζημιών που υπέστησαν δρόμοι και κτίρια, ενώ σημειώνονται διακοπές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα τηλεφωνικά δίκτυα, τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σπίτια κατέρρευσαν, άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα χαλάσματα και οι δρόμοι έχουν «ανοίξει» στα δύο.

Πιο ισχυροί σεισμοί στην περιοχή, όπου σεισμική δραστηριότητα συγκεντρωνόταν για περισσότερα από τρία χρόνια, μπορεί να σημειωθούν τις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε ο αξιωματούχος της JMA Τοσιχίρο Σιμογιάμα.

Λίγο μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους να προετοιμαστούν για περισσότερες καταστροφές.

Ακολουθεί ένα βίντεο τη στιγμή που κόσμος επισκέπτεται -όπως φαίνεται- ιερό χώρο προσκυνήματος με τα πάντα να κινούνται γύρω τους και να προσπαθούν πανικόβλητοι να σωθούν:

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τον σεισμό:

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Ιαπωνία: Καταστροφές σε σπίτια και δρόμους, εκκενώσεις περιοχών – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση (Videos)

Ιαπωνία: «Είμαστε καλά, αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων» – Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό

Ιαπωνία: Η συγκλονιστική στιγμή των 7,4 Ρίχτερ – Τρόμος από τους μετασεισμούς, ζημιές σε δρόμους, σπίτια (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter