Σεισμός στην Ιαπωνία: Καταστροφές σε σπίτια και δρόμους, εκκενώσεις περιοχών – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση (Videos)

Σεισμός στην Ιαπωνία: Καταστροφές σε σπίτια και δρόμους, εκκενώσεις περιοχών – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση (Videos)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Ιαπωνία, η οποία το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) επλήγη από ισχυρό σεισμό 7,6 Ρίχτερ. Ωστόσο οι ιαπωνικές αρχές υποβάθμισαν τον βαθμό προειδοποίησης για «μεγάλο τσουνάμι» για την περιοχή Νότο στη νομαρχία Ισικάουα, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιαπωνία.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, με έδρα τη Χαβάη ανέφερε επίσης πως η απειλή για τσουνάμι μετά τον σεισμό «έχει σε μεγάλο βαθμό αποκλειστεί». «Η απειλή ενός τσουνάμι έχει πλέον ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό», τόνισε η υπηρεσία, αφού κύματα ύψους άνω του ενός μέτρου σάρωσαν περιοχές της χώρας.

Ορισμένα σπίτια καταστράφηκαν και μονάδες του στρατού έχουν σταλεί για να συνδράμουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, όπως ανάφερε ο Χαγιάσι Γιοσιμάσα, κυβερνητικός εκπρόσωπος, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι αρχές εξακολουθούν να αποτιμούν την έκταση των ζημιών.

Εκδόθηκαν προειδοποιήσεις στους κατοίκους να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές στις δυτικές ακτές ελέω φόβου για τσουνάμι. Προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και προβλήματα σε πτήσεις και σιδηροδρομικά δρομολόγια στην επηρεαζόμενη περιοχή.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ δείχνουν ένα κτίριο να πέφτει σε ένα σύννεφο σκόνης στην παραλιακή πόλη Σούζου και ένα τεράστιο ρήγμα σε δρόμο στην Ουατζίμα όπου πανικοβλημένοι γονείς σφίγγουν πάνω τους τα παιδιά τους. Ο σεισμός ταρακούνησε επίσης κτίρια στην πρωτεύουσα Τόκιο, περίπου 500 χλμ. από την Ουατζίμα.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: «Είμαστε καλά, αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων» – Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό

Περισσότερα από 36.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις νομαρχίες Ισικάουα και Τογιάμα, ανέφερε η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hokuriku Electric Power.

Τα δρομολόγια με τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ισικάουα αναστάληκαν ενώ οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Softbank και KDDI ανέφεραν διακοπές στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνδέσεις στην Ισικάουα και στη Νιιγκάτα, σύμφωνα με τους ιστοτόπους τους.

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρία ANA έδωσε εντολή σε αεροπλάνα που κατευθύνονταν σε αεροδρόμια στην Τογιάμα και την Ισικάουα να γυρίσουν πίσω, ενώ η Japan Airlines ακύρωσε τις περισσότερες πτήσεις της προς τις περιοχές Νιιγκάτα και Ισικάουα και οι αρχές δήλωσαν πως ένα από τα αεροδρόμια της Ισικάουα έκλεισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter