Προοδευτική αντεπίθεση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Προοδευτική αντεπίθεση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι σηµαντικές καθώς θα κρίνουν το µέλλον και την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων χρόνων και η επικράτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχουν διευρύνει το δηµοκρατικό έλλειµµα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις περιφερειακές, οικονοµικές και κοινωνικές ανισότητες, µε αποτέλεσµα την ανάπτυξη του ευρωσκεπτικισµού και την ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάµεων.

Ταυτόχρονα, η ευρωπαϊκή ∆εξιά κάνει σαφή ακροδεξιά στροφή προκειµένου να διατηρήσει ή να κατακτήσει την εξουσία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει αυτή την τάση. Ενώ προβάλλει ένα ψευδοµεταρρυθµιστικό πρόσωπο, έχει ενσωµατώσει µια ισχυρή ακροδεξιά συνιστώσα, µε τα προερχόµενα από τον ΛΑΟΣ στελέχη σε κεντρικούς ρόλους, υπονοµεύει συστηµατικά το κράτος δικαίου, τις ανεξάρτητες αρχές και βασικά δηµοκρατικά και κοινωνικά δικαιώµατα. Είναι η πρώτη φορά µετά τη δικτατορία που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε διακοµµατικά µια ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου.

Σήµερα ο αγώνας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος στην Ελλάδα και την Ευρώπη για ισχυρή δηµοκρατία και ισχυρό κράτος δικαίου. Η Ευρώπη χρειάζεται να κατοχυρώσει τη στρατηγική της αυτονοµία και να εφαρµόσει µια βιώσιµη και δίκαιη αναπτυξιακή πολιτική, που η οικονοµική πρόοδος θα συνυπάρχει µε την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια Ευρώπη που στηρίζει την καινοτοµία στις πράσινες τεχνολογίες, δηµιουργεί νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, κατανέµει δίκαια τα ωφελήµατα της ανάπτυξης, προστατεύει και διευρύνει τα δικαιώµατα των εργαζοµένων µε συλλογικές συµβάσεις εργασίας, κατοχυρώνει κατώτατο µισθό που εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση και νοµοθεσία που προστατεύει τους εργαζόµενους από τη µαύρη εργασία και την εκµετάλλευση.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πεδίο πολιτικών και κοινωνικών διεκδικήσεων και αγώνων που αφορούν άµεσα τη χώρα µας και τον λαό µας. ∆ιεκδικούµε την αντικατάσταση του Συµφώνου Σταθερότητας από ένα νέο σύµφωνο που θα εστιάζει στη βιώσιµη ανάπτυξη, την κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, την οικονοµική και κοινωνική συνοχή.

Υποστηρίζουµε τη µετατροπή του Ταµείου Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας σε µόνιµο µηχανισµό της ΕΕ για τη µείωση των ανισοτήτων και την προώθηση της βιώσιµης οικονοµικής ανάπτυξης µε επίκεντρο τη στήριξη και τον εκσυγχρονισµό των µικροµεσαίων επιχειρήσεων. Η χώρα µας χάνει µια µεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς µε επιλογή της κυβέρνησης της Ν∆ το µεγαλύτερο µέρος τους κατευθύνεται προς λίγους µεγάλους οµίλους και συµφέροντα.

Η ψηφιακή τεχνολογία πρέπει να είναι όχηµα προόδου και όχι εµβάθυνσης των ανισοτήτων. Η Ευρώπη οφείλει να διασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις ψηφιακές δεξιότητες, ώστε όλες οι χώρες και όλοι οι πολίτες να µπορούν να συµµετάσχουν στη νέα ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, πρέπει να τεθούν κανόνες για την τεχνητή νοηµοσύνη ώστε να µην εξελιχθεί σε εργαλείο αποκλεισµού και χειραγώγησης της κοινωνίας και των πολιτών.

Η συµµετοχή και η ψήφος στις ευρωεκλογές καθορίζουν την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και τις πολιτικές που θα εφαρµοστούν τα επόµενα πέντε χρόνια µε άµεση επίδραση στη ζωή και την καθηµερινότητά µας. Οι πολίτες µε τη µαζική συµµετοχή και την ψήφο τους µπορούν να στείλουν µήνυµα προοδευτικής αντεπίθεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία είναι ψήφος για µια δηµοκρατική, κοινωνική, πράσινη Ευρώπη. Για µια ισχυρή προοδευτική φωνή και διεκδικητική δύναµη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συµφέροντα της χώρας και του λαού µας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter