Ο Άδωνις – Πινόκιο vs Βαρτζόπουλου

Ο Άδωνις – Πινόκιο vs Βαρτζόπουλου

ΚΟΝΤΡΑΣΤ

Ο  Βαρτζόπουλος όπως κάνουν πολλοί συντηρητικοί άνθρωποι συγχέει αυτό που συμβαίνει, με αυτό που  υποτίθεται  «πρέπει να συμβαίνει», προκειμένου να καταλήξει σε έναν «ρεαλιστικό» συμβιβασμό με την πραγματικότητα. Κατά μια άποψη, η μόνη πλήρης απάντηση σ’ αυτή την λογική δίνεται από το ρητό: «Ό,τι υπάρχει, αξίζει να καταστραφεί!»

Προσπαθώντας ο ψυχίατρος να δώσει μια επιστημονικοφανή ερμηνεία του φαινομένου των γυναικοκτονιών, εμφανίστηκε σε συνέντευξη του, να δικαιολογεί το φαινόμενο αντί να το ερμηνεύει. Το πιθανότερο  πράγματι, οι παρωχημένες πεποιθήσεις του (βιολογισμός), να κατασκευάζουν ελαφρυντικά για ειδεχθή εγκλήματα.

Ο φυλετικός καταμερισμός εργασίας στον οποίο αναφέρθηκε είναι πάντως μια πολύ παλιά ιστορία, για να αιτιολογήσει συμπεριφορές που βασίζονται σε μια άνομη «φυσική κατάσταση». Οι σύγχρονοι άνθρωποι διαθέτουμε κι υπόλειμμα ουράς (κόκκυξ), ως κατάλοιπο της περιόδου που είμασταν τετράποδα, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτε.

Εξάλλου αν τα όσα υπονοεί ίσχυαν, θα αποτελούσαν έμπρακτη ακύρωση της αξιοπρέπειας του ανθρώπου όπως προκύπτει από την ανθρώπινη φύση του, ως αυτεξούσιου και συνειδητού όντος, υπεύθυνου δηλαδή για τις πράξεις του κι όχι έρμαιο των  ενστίκτων του.

ΠΡΟΘΕΣΗ

Για τον κ Βαρτζόπουλο πολλοί έσπευσαν να συνηγορήσουν ότι πρέπει να είμαστε διαλλακτικοί με ένα γλωσσικό του ατόπημα, εμμένοντας στην έλλειψη κακής πρόθεσης του κ Υπουργού. Κάτι λανθασμένο, μας λένε, ότι ειπώθηκε και κακώς που δεν διορθώθηκε με πιο σαφή τρόπο.

Όμως όσοι στέκονται στην υποτιθέμενη έλλειψη κακής πρόθεσης του ομιλούντος, υπονοείται ότι θα ήταν άτεγκτοι αν τυχόν στην πρόθεση του πράττοντος διέκριναν την εξαπάτηση και τον καταναγκασμό. Αυτή ακριβώς είναι όμως η παράλληλή περίπτωση του υπουργού Υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη, του συλληφθέντος για τρίτη φορά μέσα σε 40 ημέρες να ψεύδεται δημοσίως σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Αυτουνού ουδόλως του ξεφεύγουν, τα όσα λέει και τα όσα κάνει. Αν ο Βαρτζόπουλος, με όρους Ντοστογιέφσκι, αντιστοιχεί στον αυτόχειρα Αρκάδιο Ιβάνοβιτς Σβιντριγκάιλοφ, με το κοντράστ του απλώς έρχεται να φωτίσει ακόμη περισσότερο τον πρωταγωνιστή Ρασκόλνικωφ.

ΤΡΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΔΩΝΙΔΟΣ

Θυμίζω την διάψευση του από την κόρη του αυτόχειρα καρκινοπαθή στο Ηράκλειο, όταν ο κ. υπουργός ανέφερε ότι ο ασθενής δεν προσήλθε στο ραντεβού. Απέκρυψε την «λεπτομέρεια» ότι ο εξαντλημένος ασθενής όφειλε να έχει ο ίδιος ανακαλύψει και προσκομίσει στο εν λόγω ραντεβού το δυσεύρετο φάρμακο (κόστους 11 ευρώ), το περί ου ο λόγος. Ήταν δε ενήμερος γι αυτό, πλήρως και προσωπικώς, ο κ υπουργός, όπως αναφέρουν  οι συγγενείς του θανόντος. Ψευδόταν δηλαδή συνειδητά…

Απολύτως συνειδητά ψεύδετο και μια εβδομάδα αργότερα στην ΕΡΤ όταν έλεγε ότι τάχα το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε όταν υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός με την ναυτική φωτοβολίδα. Στην πραγματικότητα το νομαρχιακό νοσοκομείο εφημέρευε μεν αλλά χωρίς χειρουργό κι αναισθησιολόγο, δηλαδή εφημέρευε με στάτους Κέντρου Υγείας. Όπως μαρτυρούν οι προσωπικές επαφές του που είχαν προηγηθεί επί διήμερο με το Λασίθι προκειμένου να μην γνωστοποιηθεί η υπόθεση, ο κ υπουργός είχε πλήρη εικόνα και ψεύδετο συνειδητά…

Κατά παρόμοιο τρόπο, αναφέρθηκε επανειλημμένα δημοσίως κατά τις πρώτες ημέρες του θανάτου Καλλιάνου, σε πρωτόκολλο το οποίο τάχα απαγόρευε την εισαγωγή σε μονάδα ασθενών μη διασωληνωμένων. Διαψεύστηκε από σειρά επιστημόνων αλλά κι από την κοινή πείρα δεκάδων περιστατικών που μαρτυρούν το αντίθετο. Χαρακτηριστικά, ο κ Καπραβέλος ανέφερε ότι τα αναφερόμενα από τον Υπουργό είναι ψέματα! Δεδομένου ότι είχε ασχοληθεί επιστάμενα όπως λέει (50 τηλέφωνα), αποκλείεται να έχει πέσει θύμα παρεξήγησης. Καλείται λοιπόν να δώσει άμεσα στην δημοσιότητα το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, αυτό που τάχα δίνει τέτοιες εντολές στα νοσοκομεία και το οποίο τάχα ‘του έδενε τα χέρια’…

ΥΒΡΙΣ

Πινόκιο καθ’ έξιν και κατά συρροή ο υπουργός σας, αξιότιμε κύριε Μητσοτάκη; Και χρησιμοποιείτε την θρασύτητα του ακόμη και σε βάρος ανθρώπων που προσωπικά τους συλλυπηθήκατε; Τόση υποκρισία πιά;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter