Euroleague: «Do or die» ματς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – Με… σκούπα στο Final 4 η Ρεάλ (Videos)

Euroleague: «Do or die» ματς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό – Με… σκούπα στο Final 4 η Ρεάλ (Videos)

Δοκιμασίες υψηλής δυσκολίας στη Euroleague για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι δύο «αιώνιοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στο Final 4 του Βερολίνου, καθώς Μακάμπι και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα προηγούνται με 2-1 και απέχουν μία νίκη για την εξασφάλιση της πρόκρισης.

Το έργο των δύο ελληνικών ομάδων έχει δυσκολέψει και για να ανατραπούν τα δεδομένα θα πρέπει «πράσινοι» και «κόκκινοι» να φτάσουν τη σειρά στο 5ο παιχνίδι, αρχής γενομένης από τα αποψινά ματς σε Βελιγράδι και ΣΕΦ. Δύο αναμετρήσεις που χαρακτηρίζονται ως «do or die», καθώς σε περίπτωση ήττας θα τελειώσει η φετινή ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Πρώτο χρονικά είναι το ματς του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα στο Φάληρο (19:45 – NovaSports 4). Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μία ήττα – μαχαιριά μέσα στην έδρα τους, καθώς οι Καταλανοί μπόρεσαν να απαντήσουν στο break της ελληνικής ομάδας επικρατώντας με 82-80 στην παράταση, χάρη στις βολές του Τζαμπάρι Πάρκερ μετά το φάουλ του Πετρούσεφ σε «νεκρό χρόνο». Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να ξεπεράσει το σοκ της ήττας που ήρθε πριν από 48 ώρες και να απαντήσει ώστε να… παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση στο 5ο και καθοριστικό ματς στη Βαρκελώνη.

Δύο ώρες αργότερα (21:45 – NovaSports Prime) είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ της αναμέτρησης Μακάμπι – Παναθηναϊκός στη Χάλα Πιονίρ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση του -18 στο πρώτο ματς του Βελιγραδίου, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην πηγή, με τον Ναν να αστοχεί στην τελευταία επίθεση. Η μεγάλη ευκαιρία για απάντηση στο break του ΟΑΚΑ χάθηκε, ωστόσο υπάρχει ακόμη μία απόψε το βράδυ, με την ομάδα του Αταμάν να στοχεύει στη νίκη ώστε να φέρει τη σειρά πίσω στην Αθήνα για το πέμπτο και καθοριστικότερο ματς.

«Σκούπισε» τη Μπασκόνια η Ρεάλ – Προβάδισμα για τη Φενέρ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο Final 4 του Βελιγραδίου. Οι εν δυνάμει πρωταθλητές Ευρώπης θα υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους περνώντας τρία άνετα βράδια (3-0 σκορ σειράς) απέναντι στη μαχητική, πλην αδύναμη να βάλει δύσκολα στη σειρά, Μπασκόνια. Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, η Ρεάλ επικράτησε με 102-98 στη Βιτόρια τσεκάροντας το εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιαμπουσέλε με 23π. και 7 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους δεν έφτανε η φιλότιμη προσπάθεια του φορμαρισμένου Μάρκους Χάουαρντ με 29 πόντους. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, σημειώνοντας 18 πόντους!

Σε τροχιά Final 4 βρίσκεται και η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπερασπίστηκε με επιτυχία την έδρα της επικρατώντας με 89-78 της Μονακό, έκανε το 2-1 στη σειρά και έχει την ευκαιρία πάρει την πρόκριση το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο Game 4 στην Πόλη.

Κορυφαίος για τους νικητες ο Νικ Καλάθης με 13π. 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ η Μονακό είδε τον Μάικ Τζέιμς να μένει στα… ρηχά (11π), με τον Άλφα Ντιαλό να «τραβά» το κουπί στο σκοράρισμα (23π).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter