Μακελειό στο Μέιν: Έφοδος του FBI στο σπίτι του βασικού υπόπτου – Κλειστά τα σχολεία στην περιοχή

Μακελειό στο Μέιν: Έφοδος του FBI στο σπίτι του βασικού υπόπτου – Κλειστά τα σχολεία στην περιοχή

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 40χρονου βασικού υπόπτου του μακελειού στο Μέιν των ΗΠΑ, με το FBI να συμμετέχει στις έρευνες. Για τον Καρντ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με τον 40χρονο να θεωρείται «οπλισμένος και επικίνδυνος», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ειδικές ομάδες δράσης έκαναν έφοδο την Πέμπτη σε σπίτι στο οποίο φερόταν να έμενε ο 40χρονος μακελαρής, ο οποίος άνοιξε πυρ σκορπίζοντας τον θάνατο στο Λιούιστον. Οι άνδρες του FBI αναζήτησαν οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα «κλειδώσει» την ενοχή του Ρόμπερτ Καρντ ο οποίος παραμένει ασύλληπτος ένα 24ωρο μετά τη φονική επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Μέιν: «Εκπαιδευτής όπλων και επικίνδυνος» – Το προφίλ του βασικού υπόπτου της πολύνεκρης επίθεσης

«Αναζητήσαμε αντικείμενα όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σημειώσεις, όπλα και κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στη σύλληψή του», ανέφεραν πηγές του FBI στο CNN.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες τοποθεσίες που ο Καρντ θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο, όπως και στο αυτοκίνητο του 40χρονου.

Παράλληλα, οι αρχές εντόπισαν όπλο σε εγκαταλελειμμένο αμάξι, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό της Τετάρτης, όπου τουλάχιστον 18 άνθρωποι έπεσαν νεκροί.

Κλειστά σχολεία, εντολή να παραμείνουν σπίτι οι κάτοικοι

Στο μεταξύ, τα σχολεία του Λιούιστον ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή, ενώ στην πόλη υπάρχει οδηγία στους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές του Μέιν, όπως το Όμπερν, το Μπρούνσβιγκ και το Λίσμπον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter