Μαλάουι: «Σαρώνει» η επιδημία χολέρας – Τους 600 φτάνουν οι νεκροί από τον Μάρτιο

Μαλάουι: «Σαρώνει» η επιδημία χολέρας – Τους 600 φτάνουν οι νεκροί από τον Μάρτιο

«Θερίζει« η χολέρα στο Μαλάουι, με τις αρμόδιες αρχές της αφρικανικής χώρας να ανακοινώνουν την καθυστέρηση του ανοίγματος των δημόσιων σχολείων στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας την Μπλαντάιρ και την Λιλόνγκβε, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων έχει αυξηθεί σε 17.824 και 595 αντίστοιχα από τον Μάρτιο που αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα με το ποσοστό θνητότητας να βρίσκεται στο 3,34%, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αν και η χολέρα είναι ένα ετήσιο πρόβλημα κατά τους βροχερούς μήνες του Μαλάουι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, με τον αριθμό των ετήσιων θανάτων να είναι περίπου 100 το χρόνο το τρέχον ξέσπασμα της νόσου είναι το χειρότερο των τελευταίων δεκαετιών.

Η υπηρεσίες υγείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται σε περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσμο που ανέφεραν κρούσματα χολέρας το 2022, περίπου κατά ένα τρίτο σε σχέση με ένα τυπικό έτος.

Η χολέρα μεταδίδεται με μολυσμένα τρόφιμα ή νερό και μπορεί να προκαλέσει οξεία διάρροια. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα, αλλά μπορεί να σκοτώσει μέσα σε λίγες ώρες αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μαλάουι: «Συναγερμός» στη χώρα λόγω επιδημίας χολέρας – «Στοπ» στην πώληση τροφίμων σε σχολεία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter