«Μαλλιά κουβάρια» στην Εξεταστική: Εκτός ελέγχου ο Μαρκόπουλος – Ζητά και τα ρέστα μετά το εξώδικο ο Τσαβδαρίδης

«Μαλλιά κουβάρια» στην Εξεταστική: Εκτός ελέγχου ο Μαρκόπουλος – Ζητά και τα ρέστα μετά το εξώδικο ο Τσαβδαρίδης

Ντροπιαστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών με ευθύνη του προέδρου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος βγήκε (και πάλι) εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί έντονα με τον εισηγητή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο. Παράλληλα, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης θεώρησε ότι… επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του την ώρα που η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού τον κατηγορεί μέσω εξώδικου για αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.

Δείτε επίσης: Πυρ και μανία η οικογένεια του μηχανοδηγού: Εξώδικο στην Εξεταστική για να σταματήσει η σκύλευση του νεκρού από τη ΝΔ

Αρχικά, ο εισηγητής της ΝΔ ζήτησε και τα ρέστα από την αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως ευθύνεται για το γεγονός ότι η διαδικασία έγινε on camera. «Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν το αίτημα για μη τηλεοπτική κάλυψη» είπε ο κ. Τσαβδαρίδης και πρόσθεσε: «Επιβεβαιώνομαι από αυτό το εξώδικο».

Όλα αυτά, τη στιγμή που είναι ο μόνος βουλευτής που αναφέρεται ονομαστικά στο εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγού, η οποία τον ψέγει για απόδοση ευθυνών στον νεκρό συγγενή τους, αποκάλυψη αυστηρών προσωπικών δεδομένων και αλλοίωση ιατρικών γνωματεύσεων.

«Μας απειλείτε;»

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες «στον άτυχο μηχανοδηγό», επισημαίνοντας: «Έρχεστε σήμερα με θράσος να κατηγορείτε εμάς γιατί είπαμε πως αν έχετε υποψίες ή υπόνοιες ότι κάποια έγγραφα δεν είναι σωστά να πάνε στη δικαιοσύνη, εσείς για λόγους εντυπώσεων συνεχίσατε…».

Τότε, ο πρόεδρος άρχισε για ακόμη μια φορά να διακόπτει τον κ. Κόκκαλη, ρωτώντας τον: «Θέλετε να σταματήσουμε την διερεύνηση;». «Μας απειλείτε;» πετάχτηκε η εισηγήτρια της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου, με τον κ. Μαρκόπουλο να αντιτείνει: «Δεν ασχολούμαστε μαζί σας…».

Η απαξιωτική απάντηση του κ. Μαρκόπουλου ήταν η θρυαλλίδα για την «έκρηξη» που ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε»

Μιλώντας μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Πάνα, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν θα έπρεπε η πλειοψηφία να εργαλειοποιεί «ένα τόσο σοβαρό θέμα», ο κ. Καραθανασόπουλος είπε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία: «Ολίγον ντροπή δεν βλάπτει, θα έπρεπε να ντρέπεστε. Το εξώδικο στρέφεται κατα αυτών που σκύλευσαν τον νεκρό και αυτό το έκαναν η πλειοψηφία και ο πρόεδρος της Επιτροπής».

Ως προς το αίτημα της πλειοψηφίας η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο εισηγητής του ΚΚΕ προέτρεψε τη ΝΔ να θυμηθεί πώς «διέρρεαν όλα» από αντίστοιχες κλειστές διαδικασίες, όπως αυτή για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Κι έρχεστε και μας λέτε ότι θέλετε να προστατέψετε τη μνήμη του ανθρώπου;» αναρωτήθηκε.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος έκρινε σκόπιμο να υπερασπιστεί τα δύο site, iefimerida.gr και powergame.gr, που ήταν οι προπομποί για την «απόπειρα σπίλωσης του νεκρού μηχανοδηγού», όπως επισήμανε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε για τα ανυπόγραφα δημοσιεύματα πως «κάθε εκδοτική επιχείρηση δεσμεύεται από τον εκδότη της», ενώ συνέχισε εγκαλώντας τον κ. Κόκκαλη διότι -σύμφωνα με το σκεπτικό του- εκείνος καθοδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε ανοιχτή διαδικασία. «Και είστε και από τη Λάρισα…» πρόσθεσε.

«Είσαι αισχρός»

Τούτων δοθέντων, δεν άργησε να έρθει η σύγκρουση μεταξύ Δ. Μαρκόπουλου και Ν. Καραθανασόπουλου. Είσαι αισχρός, ντροπή σου» είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καραθανασόπουλος, με τον κ. Μαρκόπουλο να ανταπαντά: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, δεν σας φοβάμαι, θα πάρω μέτρα». «Κόφτο» συνέχισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, με τον πρόεδρο να αντιλέγει: «Το κοφτό όχι σε εμένα. Ντροπή σας. Έχετε ξεφύγει κ. Καραθανασόπουλε. Τι αγοραίο ύφος είναι αυτό; Θα έπρεπε να ντρέπεστε…». Τα αίματα άναψαν σε τέτοιον βαθμό που ο ωρυόμενος, Δ. Μαρκόπουλος, αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Τέλος, να επισημανθεί πως μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης και την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Υψηλάντη, αναγνώστηκε στην Επιτροπή το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού.

Δείτε επίσης:

Πυρ και μανία η οικογένεια του μηχανοδηγού: Εξώδικο στην Εξεταστική για να σταματήσει η σκύλευση του νεκρού από τη ΝΔ

Φιάσκο για τη ΝΔ στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Άθλιος ο αντιπερισπασμός της πλειοψηφίας με τον νεκρό μηχανοδηγό»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter