Μανιαδάκης: Δεν μου άσκησε πίεση ο Παπαγγελόπουλος

Μανιαδάκης: Δεν μου άσκησε πίεση ο Παπαγγελόπουλος

Αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε πίεση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Νίκος Μανιαδάκης ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ δεν πήρε λέξη πίσω για όσα έχει καταθέσει ως «Ιωάννης Αναστασίου» εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο διωκόμενος για δωροδοκία και ψευδορκία, Ν. Μανιαδάκης, ρωτήθηκε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα, αν ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης -εναντίον του οποίου συγκροτήθηκε η εν λόγω Επιτροπή- του έχει ασκήσει πιέσεις. «Όχι, ούτε γνωρίζω αν ασκήθηκε δίωξη σε άλλους» απάντησε, προκαλώντας ένα ακόμα πλήγμα στο αφήγημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ περί «σκευωρίας Novartis».

Επίσης, ο Σπ. Λάππας ρώτησε τον μάρτυρα αν διαψεύδει όσα έχει καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς ως προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Ιωάννης Αναστασίου». «Όπως είπα και χθες, δεν θέλω να απαντήσω γιατί είμαι κατηγορούμενος», ήταν η απάντηση του Ν. Μανιαδάκη, ο οποίος δεν διέψευσε όσα είχε καταθέσει ως «Ιωάννης Αναστασίου».

Να σημειωθεί ότι ο διωκόμενος Ν. Μανιαδάκης κατήγγειλε και σήμερα στην Επιτροπή ότι δεχόταν πιέσεις από την Ελ. Τουλουπάκη προκειμένου να δώσει στοιχεία εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Γεωργιάδη και Λοβέρδο.

Βέβαια, ο μάρτυρας κατήγγειλε πως δέχτηκε αφόρητες -έως και τραυματικές- πιέσεις από το FBI στην κατάθεση που έδωσε στο New Jersey. «Με πίεσαν οι Αμερικανοί» είπε αρχικά κατά τη δεύτερη κατάθεσή του και πρόσθεσε περαιτέρω: «Η εξέτασή μου στην Αμερική, σας το είπα και χθες, ήταν μία τραυματική εμπειρία». 

Διαβάστε επίσης: Ο Μανιαδάκης «έδωσε» Στουρνάρα: Ήξερε ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter