Μάντσεστερ: Ο αδελφός γνώριζε το σχέδιο της μαζικής δολοφονίας – Συνέλαβαν και μια γυναίκα

Μάντσεστερ: Ο αδελφός γνώριζε το σχέδιο της μαζικής δολοφονίας – Συνέλαβαν και μια γυναίκα

Ο μικρότερος αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας, που σκότωσε 22 ανθρώπους στην είσοδο συναυλιακού χώρου στο Μάντσεστερ, συνελήφθη στην Τρίπολη της Λιβύης. Παράλληλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Bloomberg, υπό κράτηση τέθηκε και ο πατέρας των δύο αδελφών, Ραμαντάν Αμπεντί.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα, γνωστή ως Rada, έθεσε υπό κράτηση τον 20χρονο αδελφό του καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ, χθες Τρίτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου Άχμεντ Μπιν Σάλεμ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, καθώς θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Ο αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας γνώριζε το σχέδιο 

Ο αδελφός του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε σήμερα μια μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Πατέρας του Αμπέντι: Ο γιος μου είναι αθώος

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, ο πατέρας του βομβιστή του Μάντσεστερ είχε μιλήσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press και δήλωσε πεπεισμένος ότι ο γιος του είναι αθώος.

«Δεν πιστεύουμε στην θανάτωση αθώων. Δεν μας πρεσβεύει» είπε ο Ραμαντάν Αμπέντι, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει συλληφθεί και ο δεύτερος γιος του. 

Και νέα σύλληψη

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε αργά σήμερα την σύλληψη μιας γυναίκας, στην έκτη κατά σειρά σύλληψη υπόπτου που πραγματοποίησαν οι αρχές σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας Μάντσεστερ, όπου έχασαν την ζωή τους 22 άνθρωποι.

Η σύλληψη της γυναίκας έγινε έπειτα από έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων σήμερα το βράδυ στην περιοχή του Μπλάκλεϊ, μια γειτονιά στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, χωρίς να αναφέρουν το όνομα και την ηλικία της γυναίκας.

Πέντε άνδρες έχουν ήδη συλληφθεί χθες και σήμερα ως μέρος της έρευνας για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter