«Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας», λέει η Σπυράκη (Video)

«Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας», λέει η Σπυράκη (Video)

Έτοιμη να ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της μετά από έκθεση της OLAF που αφήνει υπόνοιες περί απάτης, δηλώνει η Μαρία Σπυράκη.

Δείτε επίσης: Άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Open υποστήριξε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας» και συνέχισε λέγοντας: «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

Είπε ακόμα: «καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

Εν συνεχεία επανέλαβε όσα είπε και την Πέμπτη στο documentonews.gr για την ουσία της υπόθεσης: «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος», είπε στο Open.

«Πρέπει να σας πω κάτι το οποίο νομίζω έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις», είπε και κατέληξε: «Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα ζητήσω και επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρις ότου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες».

«Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που λένε…»

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μόλις προέκυψε το θέμα την Πέμπτη, το documentonews.gr επικοινώνησε με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μετά τη γνωστοποίηση του αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας της αναφορικά με υπόθεση που σχετίζεται με αμοιβές συνεργάτη της.

«Δεν υπάρχει τίποτα απ΄ αυτά που λένε… Δεν ξέρω τι λένε, ξέρω ότι δεν έχω καμία διαφορά με το Ευρωκοινοβούλιο» απάντησε αρχικά η πρώην δημοσιογράφος και διαβεβαίωσε πως θα συναινέσει για την άρση της ασυλίας της.

Διαβάστε τη συνέχεια: Σπυράκη στο documentonews.gr: «Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που λένε…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter