Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Ελεύθερη η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σήκωσε πλακάτ κατά του πολέμου- Της επιβλήθηκε πρόστιμο 250 ευρώ

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Ελεύθερη η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σήκωσε πλακάτ κατά του πολέμου- Της επιβλήθηκε πρόστιμο 250 ευρώ

Πρόστιμο  30.000 ρούβλια (κάτι λιγότερο από 250 ευρώ) επιβλήθηκε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο, Μαρίνα Οβσιανίκοβα που διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του δελτίου ειδήσεων του Καναλιού Ένα στη Ρωσία σηκώνοντας ένα πλακάτ για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτές ήταν πράγματι μερικές από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη σύντομη ακρόαση στο ρωσικό δικαστήριο. «Δύο μέρες δεν έχω κοιμηθεί. Με ανακρίνουν για περισσότερες από 14 ώρες. Δεν μου επέτρεψαν να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου ούτε να λάβω οποιαδήποτε νομική συμβουλή. Ήμουν σε μια αρκετά δύσκολη θέση». Είπε επίσης ότι δεν εξεπλάγη με την αποφυλάκισή της επειδή έχει δύο παιδιά.

 

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα εισέβαλε μέσα στο τηλεοπτικό στούντιο κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο», ενώ η ίδια φώναξε «Μην πιστεύετε την προπαγάνδα, εδώ σας λένε ψέματα» και «Οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο».

Φίλοι και υποστηρικτές της δημοσιογράφου φοβήθηκαν για τα χειρότερα αφού η Οβσιανίκοβα εξαφανίστηκε για σχεδόν 24 ώρες μετά το συμβάν. Τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε συλληφθεί και βρισκόταν υπό κράτηση.

Λίγο αργότερα μάλιστα  κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα η πρώτη φωτογραφία της Οβσιανίκοβα μετά το περιστατικό μαζί με έναν από τους δικηγόρους της, τον Anton Gashinsky, να περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, η Οβσιανίκοβα είχε νιώσει εξαιρετικά μεγάλο θυμό για τη ρωσική εισβολή, που την οδήγησε στο ξέσπασμά της. «Ο θυμός άρχισε να συσσωρεύεται μέσα της από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος» δήλωσε χαρακτηριστικά φίλος της, που πρόσθεσε: «Δύο ημέρες πριν, μου είπε ότι θα το έκανε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter