Μάριος Ιορδάνου: «Δεν μπορώ να ακούω διάφορους που είναι τόσο ρατσιστές που δίνουν τόσο μεγάλο βάρος σε ποια χώρα γεννήθηκες και ποια καταγωγή έχεις»

Μάριος Ιορδάνου: «Δεν μπορώ να ακούω διάφορους που είναι τόσο ρατσιστές που δίνουν τόσο μεγάλο βάρος σε ποια χώρα γεννήθηκες και ποια καταγωγή έχεις»

Καλεσμένος της εκμπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» στο Open Tv βρέθηκε ο ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου, ο οποίος μεταξύ άλλων αντέδρασε οργισμένα σε σχόλιο που έκανε η συγγραφέας Μάρας Μαϊμαρίδη (η οποία βέβαια στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για την παρανόηση) σχετικά με την καταγωγή του Χρήστου Σαντικάι («Αυτό το Σαντικάι τι όνομα είναι;.. Τι ράτσα είναι;»).

Είπε λοιπόν ο Μάριος Ιορδάνου: «Δεν μπορώ να ακούω διάφορους που είναι τόσο ρατσιστές που δίνουν τόσο μεγάλο βάρος σε ποια χώρα γεννήθηκες και ποια καταγωγή έχεις. Ρε παιδιά, μην περιορίζεται την ψυχή σας από τη γεωγραφία. Μια απλή, χαζή και ξεφτιλισμένη γεωγραφία είναι. Δεν έχει καμία σημασία η γεωγραφία. Ρε, οι άνθρωποι έχουν σημασία. Τυχαίο γεγονός άμα γεννήθηκες εδώ, αν γεννήθηκες στην Αμερική ή αν γεννήθηκες δίπλα στην Τουρκία. Μη δίνουμε βάση σε τυχαία γεγονότα. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Βγαίνει μια τύπισσα που δεν θυμάμαι το όνομά της και λέει “τι ράτσα είναι;”. Πας καλά; Πας καλά; Είναι δυνατόν εν έτει 2021 να λες “τι ράτσα είναι;”. Που ούτε για τα σκυλιά πρέπει να το λέμε γιατί έχουν την ίδια αξία μ’ εμάς. Και το λες για τον άνθρωπο; Ρε παιδιά, καμία καλλιέργεια; Δεν σκάβουμε καθόλου την ψυχή μας; Τίποτε; Ντουβάρια; Δεν το δέχομαι εγώ αυτό. Μην περιορίζετε την ψυχή σας από τη γεωγραφία. Ο άνθρωπος πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι ανθρώπινος».

Μυστικά & Documento

01/10/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter