Μάρτυρας σε δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για βιασμό νεαρής ηθοποιού: «Η Έλενα μου είπε ότι τη βίασε»

Μάρτυρας σε δίκη σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για βιασμό νεαρής ηθοποιού: «Η Έλενα μου είπε ότι τη βίασε»

Ο σεναριογράφος, Κώστας Βαζάκας, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε σήμερα, μετά την κατάθεση της καταγγέλλουσας , στη δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού», Κώστα Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας.

Ο γνωστός σκηνοθέτης , στον οποίο μετά την απολογία του για το κακούργημα του βιασμού είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος να απέχει από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσης, αρνείται την πράξη που του αποδίδεται και την οποία σύμφωνα με την κατηγορία τέλεσε το 2010 σε βάρος της ηθοποιού, Έλενας Αθανασοπούλου, που ήταν τότε 21 ετών.

Εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο Κώστας Βαζάκας αφού αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την καταγγέλλουσα, μετέφερε όσα του είχαν πει τότε τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η νεαρή ηθοποιός.

«Ο Κωστόπουλος μου είπε ότι βγήκε με την Έλενα για φαγητό και μετά πήγαν σε ένα παρκινγκ. Βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και κάνανε προκαταρκτικά. Εκείνος προσπάθησε να προχωρήσει την πράξη και εκείνη άρχισε να φωνάζει. Μου είπε πως την πήγε στο «Ακρωτήρι», την άφησε έξω από το μαγαζί και περίμενε να μπει εκείνη μέσα. Σε όλη τη διαδρομή μου είπε πως δεν του μιλούσε» .

Δείτε επίσης: Κώστας Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» για βιασμό

Μάλιστα , ο μάρτυρας , είπε ότι ο κατηγορούμενος σήμερα σκηνοθέτης του είχε ζητήσει μετά να τηλεφωνήσει στην 21χρονη.
«Ο Κωστόπουλος μου είπε ”πάρτη την τηλέφωνο”. Της έστειλα ένα μήνυμα και η απάντησή της ήταν: ”Ο Κωστόπουλος με βίασε”. Πήρα τον Κωστόπουλο και του το είπα. Μου απάντησε ”εγώ σταμάτησα στο αμάξι δεν ολοκλήρωσα μόλις μου είπε ”όχι” και πως δεν υπάρχει βιασμός. Με ρώτησε αν η Έλενα θα πάει στην αστυνομία. Την ρώτησα όταν ξαναμιλήσαμε και μου είπε ”ναι”’. Τους πρότεινα να βρεθούμε όλοι μαζί να το συζητήσουμε”.

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο Κ. Βαζάκας ανέφερε πως όταν πολλά χρόνια αργότερα συνάντησε ξανά την ηθοποιό εκείνη του είπε πως «το metoo έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και ότι θέλει να κάνει καταγγελία γιατί ταλαιπωρείται χρόνια. Της είπα ”είναι πολλά χρόνια μετά, με τι στοιχεία;”. Μου είπε ότι θέλει να το βγάλει από μέσα της. Της απάντησα εγώ θα καταθέσω αλλά δεν ήμουν εκεί. Όλο αυτό ο Κωστόπουλος μου το περιέγραψε σαν μια κακή στιγμή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι».

Εισαγγελέας: Πως αντέδρασε όταν του είπατε ότι λέει για βιασμό;
Μάρτυρας: Δεν το πίστευε ότι λέει για βιασμό. Με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία. . Μου είπε πως αν θέλει να πάει να της πω πως θα τη συνοδεύσει .
Εισαγγελέας: Τότε θα είχε στοιχεία για να υποστηρίξει την καταγγελία. Είπατε κάτι κρίσιμο για στοιχεία;
Μάρτυρας: Αν είχε πάει σε ιατροδικαστή , αν είχε γίνει κάτι, ίσως να το έβρισκαν τότε . Τώρα δεν ξέρω…
Πρόεδρος: Θυμάστε τι ακριβώς σας είπε όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει ότι τη βίασε;
Μάρτυρας: Έδειξε έκπληξη … ,μου είπε πως ήταν μεθυσμένη και πως αν θέλει να πάει στην αστυνομία να πάνε μαζί. Το αρνιόταν. Μου έλεγε πως μόλις εκείνη αντέδρασε , αυτός σταμάτησε.

Η δίκη διακόπηκε για τις 5 Απριλίου.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter