Κώστας Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» για βιασμό

Κώστας Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» για βιασμό

Ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού», Κώστα Κωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο ίδιος, κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας κι έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από μήνυση της το 2022. Καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξή της είχε παίξει το κίνημα MeToo.

Με την έναρξη της δίκης ο 58χρονος σήμερα Κώστας Κωστόπουλος δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, θέση που εκφράζει από την αρχή της ποινικής υπόθεσης, ισχυριζόμενος πως δεν υφίσταται βιασμός, αλλά σεξουαλική επαφή με την συναίνεση της Ελένης Αθανασοπούλου.

Το παρόν στην αίθουσα του δικαστηρίου δίνουν πολλοί καλλιτέχνες από το θέατρο και την τηλεόραση για να καταθέσουν.

Στην πλευρά του φερόμενου ως θύματος της υπόθεσης είναι οι ηθοποιοί Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Τζομπανάκη και Κατερίνα Διδασκάλου. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου έχουν δηλωθεί ανάμεσα σε άλλους οι Κώστας Αρζόγλου, Βύρων Κολάσης, Μέλπω Κωστή και Χρήστος Ξηρογιάννης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Ιούλιος του 2010 όταν η τότε 21χρονη Ελένη Αθανασοπούλου μετά από έξοδο με τον σκηνοθέτη, με τον οποίο είχε φιλική σχέση, κατά την διάρκεια της οποίας ζαλίστηκε από αλκοόλ ή άλλη ουσία -όπως αναφέρει- και έχασε τις αισθήσεις της. Ο βιασμός της έγινε στο αμάξι του κατηγορούμενου τότε σε ένα ερημικό πάρκινγκ.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της υπόθεσης ο Κώστας Κωστόπουλος παραιτήθηκε από την σκηνοθεσία του Σασμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter