Μας λένε τζαμπατζήδες αυτοί που χρωστάνε 330 εκατ. ευρώ

Μας λένε τζαμπατζήδες αυτοί που χρωστάνε 330 εκατ. ευρώ

Δεν είναι ότι αντί για κυβέρνηση έχουμε ρουσφετολογικό γραφείο εξυπηρετήσεων φίλων, συγγενών και επιχειρηματιών, είναι ότι μας το λένε πλέον μέσα στα μούτρα μας. Μας κοροϊδεύουν επειδή μπορούν και επειδή ξέρουν ότι δεν θα λογοδοτήσουν στην κοινωνία, δεν θα τους κρεμάσουν στα μανταλάκια οι εφημερίδες, δεν θα χρειαστεί να δεχθούν κανονικές ερωτήσεις από κανονικούς δημοσιογράφους. Δεν θα ιδρώσουν ρε παιδί μου.

*** Άκουσα την Άννα Καραμανλή να απαντά «χαλάλι του, χαλάλι του» για τον μισθό του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, ο οποίος φτάνει τα 360.000 ευρώ ετησίως, μαζί με τα μπόνους που δίνει ο ίδιος στον εαυτό του.

«Χαλάλι του» λες και τα δίνει η ίδια η Καραμανλή από την κληρονομιά της γιαγιά της και δεν χρειάζεται να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.


*** Τη σκυτάλη πήρε ο επαγγελματίας πολιτικός, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πλέον – κι από τους σκληρούς μάλιστα – μας ενημέρωσε με ύφος ιδιοκτήτη ότι «το τζάμπα πέθανε» αναφορικά με τους εξωφρενικά υψηλούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να τους πληρώνουν. Ναι, μπορούν αν ληστέψουν το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς τους ή το φαρμακείο που χρυσοπληρώνουν τα φάρμακα, μπορούν. Το πιστεύω και εγώ αυτό…

*** Εν τω μεταξύ ο Βασίλης Οικονόμου που μιλούσε για τζαμπατζήδες, κι αυτός με ύφος ιδιοκτήτη, πήρε δάνειο 300.000 ευρώ το 2007 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και 15 χρόνια μετά χρωστάει 260.000 ευρώ. Σε 97 χρόνια θα έχει ξοφλήσει, δηλαδή. Ε, χαλάλι του… Για τα αγύριστα δάνεια της ΝΔ τα ξέρετε, μην τα ξαναλέμε.

*** Αμ, ο άλλος Οικονόμου, ο Γιάννης, τι είπε; Ότι πάντοτε γίνονταν διακοπές ρεύματος. Ναι, ρε Γιάνναρε το ξέρουμε ότι πάντα γίνονταν, ποτέ ξανά όμως η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να μην μπορεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Και ποτέ ξανά δεν είχε κυβέρνηση – γραφείο εξυπηρετήσεων φίλων, συγγενών και επιχειρηματίων. Ή μάλλον είχε, την περίοδο της Χούντας…

*** Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές και δεν με νοιάζει κιόλας, αλλά πραγματικά αν μετά τα όσα έχουν γίνει οι Έλληνες επιλέξουν να ψηφίσουν και πάλι πρωθυπουργό τον Κυριάκο, πραγματικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μέχρι που σκέφτομαι δηλαδή να περνώ από διαδικασία αξιολόγησης τους συνομιλητές μου. «Ψήφισες Μητσοτάκη;». Αν «ναι», το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Απλά και όμορφα.

*** Εν ολίγοις, όπως τα λέει ο φίλος ο Γιώργος Τραπεζιώτης.

*** Να, αυτό το βίντεο πρέπει να εντάξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να θυμάται ο κόσμος πριν ψηφίσει.

*** «Οι περισσότεροι ασθενείς όταν με ρωτούν να τους συστήσω γιατρό, με ρωτούν ”και τι να τους δώσω γιατρέ;” Ο περισσότερος κόσμος τον χειρουργό του θέλει να τον ανταμείψει, θέλει να του δώσει μια αμοιβή», είπε η Μίνα Γκάγκα για το ελληνικό φαινόμενο του «φακελακίου» στους γιατρούς. Τέτοιους υπουργούς δεν θέλατε; Λουστείτε τους…

*** Μιλήστε με κανέναν σοβαρό εκπαιδευτικό που αγαπά τη δουλειά του, το λειτούργημα αυτό της εκπαίδευσης, να σας πει για τις αλλαγές στα σχολεία. Αυτές που ήρθαν κι αυτές που θα έρθουν από την Κεραμέως. Ρωτήστε, κάποιον θα έχετε στον περίγυρό σας.

*** Έρχεται τριημεράκι Πρωτομαγιάς. Ο Κυριάκος θα πάει Κρήτη; Ακούω στοιχήματα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter