«Μασάζ» από Βορίδη για να χωνέψουν στη ΝΔ τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα

«Μασάζ» από Βορίδη για να χωνέψουν στη ΝΔ τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα

Τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχωρήσεις στον διάλογο με την Τουρκία προσπάθησε να υπερασπιστεί ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», σε συνέχεια όσων είπε χθες για τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Προφανώς όταν φέρνω μια συζήτηση για επίλυση διαφοράς και δέχομαι ότι αυτή αποτελεί διαφορά, το πνεύμα στη συζήτηση πρέπει να είναι πνεύμα επιλύσεως της διαφοράς» είπε ο κ. Βορίδης. «Αν και οι δύο πλευρές προσέλθουν με τις αρχικές τους θέσεις και «κανείς δεν κάνει μισό πόντο πίσω, τότε τι πας να κάνεις;», διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Πού είναι ο Αντώνης Σαμαράς;

Ερωτηθείς, εάν ο ελληνοτουρκικός διάλογος ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα, ο Μ. Βορίδης απάντησε με μάλλον… πρωτότυπο τρόπο: «Αυτά έχουν ειπωθεί εκατό φορές. Πώς να υπάρξουν αντιδράσεις στην Νέα Δημοκρατία;». Πότε ακριβώς συζητήθηκαν με τον τρόπο που τα ανέφερε ο πρωθυπουργός δεν το είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε αν ο διάλογος με την Τουρκία οδηγεί σε «απομείωση της εθνικής κυριαρχίας» απάντησε επί λέξει: «Αυτό είναι μία σχετική έννοια, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Είναι προφανές ότι ο υπουργός Επικρατείας ανέλαβε (είτε κατόπιν εντολής είτε αυτοβούλως) να περάσει τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, που εμφανίστηκε ξαφνικά μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Μια γραμμή που θεωρεί δεδομένο ότι εθνική κυριαρχία είναι σχετική έννοια και ότι οι υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα είναι αναπόφευκτες.

Το ερώτημα είναι αν οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, και ιδιαίτερα οι φανατικοί της… περικεφαλαίας, θα το καταπιούν κι αυτό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter