Πού είναι ο Αντώνης Σαμαράς;

Πού είναι ο Αντώνης Σαμαράς;

Αν και δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες, εικάζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς κάνει διακοπές σε κάποιο ερημονήσι που δεν υπάρχει ούτε σήμα τηλεφώνου, ούτε φυσικά ίντερνετ και ενημέρωση με οποιοδήποτε τρόπο. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά, ότι βγήκε ο άσπονδος φίλος του και πρωθυπουργός και δήλωσε ότι η εθνική κυριαρχία είναι σχετική έννοια και αυτός δεν έβγαλε κιχ. Και για να μην παρεξηγηθώ, να εξηγήσω πώς έγιναν τα πράγματα. Επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη σύσκεψη του ΝΑΤΟ και περιέγραψε ένα εξαιρετικό κλίμα που υπήρξε με τον Ταγίπ Ερντογάν προαναγγέλλοντας μάλιστα διαπραγματεύσεις και υποχωρήσεις. Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο κυρία Κοσιώνη αν αυτό οδηγεί “σε μια απομείωση της εθνικής κυριαρχίας” ο Μητσοτάκης αντί να πει ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απάντησε:

«Αυτό είναι μία σχετική έννοια, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Δηλαδή και είναι σχετική έννοια η κυριαρχία της χώρας και υποχωρήσεις μπορούν να γίνουν επ’ αυτής για χάρη της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή Έλληνας πρωθυπουργός , ενώ η χώρα δεν βρίσκεται σε πόλεμο για να πούμε ότι ίσως χρειαστεί να κάνει υποχωρήσεις εξ ανάγκης σε θέματα κυριαρχίας, ουσιαστικά  προαναγγέλλει ότι θα την κάνει.

Και τι κάνει ο άλλος ο πρώην πρωθυπουργός και εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και Μακεδονομάχος των Πρεσπών; Μάλλον διακοπές σε έρημο νησί. Γιατί αν το είχε ακούσει ο Αντώνης Σαμαράς θα έβγαινε να πει ότι δεν θέλει να έχει σχέση με ένα τέτοιο Έλληνα πρωθυπουργό. Οπότε να κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι να το μάθει ο Σαμαράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter