Το κοπιράιτ για το «Μαξίμου ΑΕ» ανήκει στο Documento

Το κοπιράιτ για το «Μαξίμου ΑΕ» ανήκει στο Documento

Κατά καιρούς ερίζουν διάφοροι για το κοπιράιτ της εύστοχης διατύπωσης «Μαξίμου ΑΕ» όσον αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη βάση του περιβόητου όσο και αμαρτωλού πλέον «επιτελικού» (παρα)κράτους των υποτιθέμενων «αρίστων» (τρομάρα τους)…

Το είπε πρώτη στη Βουλή η μακαρίτισσα πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης; Μεταξύ των δύο πρώτη το ανέφερε η Φώφη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πατρότητα της διατύπωσης ανήκει στην εφημερίδα Documento, που είχε γράψει για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και εταιρική διακυβέρνηση μέσω golden boys από τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ήδη από τη σύνθεση της (τότε νέας) κυβέρνησης το Documento στο φύλλο 139 στις 14 Ιουλίου 2019 είχε πρώτο θέμα μια τρισέλιδη ανάλυση/ρεπορτάζ για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με βασικό τίτλο «Υπουργοί με χαρτοφυλάκια ΣΕΒ και Λάτση».

Τικ-Τακ

Δύο είναι οι εκπλήξεις που επιφύλασσε η Σοφία Νικολάου η Αναθέτουσα στο φιλοθεάμον κοινό. Η πρώτη είναι η ευκολία με την οποία λέει ψέματα και η άλλη οι προσβάσεις που έχει στα ΜΜΕ.

Η ψευδολογία της Νικολάου δεν είναι ελιγμός αλλά πολιτική. Δεν είναι μια ψεύτρα, αλλά μια οπαδός του Τραμπ.

Οταν οι άλλοι λένε την αλήθεια για σένα εσύ οφείλεις ως καλός τραμπικός να δημιουργήσεις τόσα ψέματα και διαστρεβλώσεις ώστε να δημιουργήσεις σύγχυση υπέρ σου.

Δύο εκατομμύρια έφαγαν τα τρωκτικά της Νικολάου από το δημόσιο με υπερτιμολογήσεις. Η ικανότητα του τραμπαρίφα είναι να αντιστρέψει την πραγματικότητα μιλώντας για συνωμοσίες Documento, Πολάκη και ΣΔΟΕ.

Αυτά είδε και ο άλλος αστέρας ο Νίκος Κοκλώνης, τον οποίο η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμφανίζει να ξεπλένει μαύρο χρήμα, και αντέγραψε πρακτικές. Εβγαλε ανακοίνωση και του φταίει το Documento. Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, το ΣΔΟΕ και τις αρχές;

Για να επανέλθω όμως στη χωρίς καμία σοφία Νικολάου, φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν πολλά. Να θυμίσω μόνο ότι επικεφαλής της επικοινωνιακής της καμπάνιας ήταν ο Τζωρτζ Τζιτζίκος, μέλος της επικοινωνιακής ομάδας του Τραμπ. Την είχε καλέσει και στον Λευκό Οίκο.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Τζιτζίκος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς για την καμπάνια της.

Το Μαξίμου παρότι άφησε υπονοούμενα για μη κάθοδό της στις εκλογές, δεν επιλέγει τη σκληρή γραμμή. Γιατί, όπως είπε και η κ. Νικολάου με νόημα, ό,τι έκανε αυτή με τα 4 εκατ. απευθείας αναθέσεων το έκανε ο Μητσοτάκης με τα 9,5 δισ.

Το Μαξίμου πάντως την κάλεσε τηλεφωνικά για εξηγήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες η Νικολάου είπε πως όλα προέρχονται από πόλεμο όχι από το Documento αλλά από δύο συνυποψήφιούς της στην Εύβοια.

Τώρα πάντως που το πουλόβερ (έστω και το ακριβό) άρχισε να ξηλώνεται, οι συνυποψήφιοι έχουν πολλά να πουν. Και λένε.

Για την ακριβή προεκλογική καμπάνια που έχει ξεκινήσει ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, τα αυτοκίνητα με πολυμελή αστυνομική συνοδεία που τη συνοδεύουν και την επίδειξη δύναμη, η οποία έχει πλέον αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε. Δηλαδή να είναι μια μικρή Μητσοτάκης σε έπαρση και επίδειξη.

Αλήθεια, όλοι αυτοί οι κρατικοί λειτουργοί (αστυνομικοί διευθυντές, δήμαρχοι, αξιωματικοί της πυροσβεστικής) που τη συναντούν και φωτογραφίζονται επισήμως μαζί της ενώ δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα, πώς το δικαιολογούν; Γιατί σκοπεύω να αρχίσω περιοδεία στην Εύβοια. Και θέλω φωτογραφίες.

Το προσωπο – Ο ίσκιος του Κυριάκου

Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από τη Βουλή (επιμένω να λέω «όχι από την πολιτική») είχε διάφορες ερμηνείες. Οποια ερμηνεία κι αν υιοθετήσει κάποιος, ο Καραμανλής ήταν ξένος στο κόμμα τού οποίου κάποτε ήταν αρχηγός. Η τοποθέτησή του για τις υποκλοπές ήταν ο πραγματικός επίλογος στη σχέση με τη μητσοτακική Νέα Δημοκρατία και όχι η αποχώρηση από το κοινοβούλιο. Να σας δώσω μόνο δύο λεπτομέρειες. Η πρώτη αφορά τη φράση με την οποία τελειώνει η ανακοίνωση αποχώρησης του Καραμανλή. Γράφει: «Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα». Η συγκεκριμένη φράση μπήκε έπειτα από πολλή σκέψη και πολλή πίεση. Δεν υπήρχε λόγος να πει ότι είναι με τη ΝΔ, αλλά θέλησε να αποφύγει τις τριβές και τη δολοφονία χαρακτήρα που θα ξεκινούσαν αν δεν το έλεγε. Ας πάμε όμως στον Μητσοτάκη. Πώς αποχαιρέτησε τον Καραμανλή; Σαν να είναι ο ίδιος (ο Μητσοτάκης) ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος. Τον ευχαρίστησε «για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο». Μπορεί ο Καραμανλής να είναι συνδεδεμένος οικογενειακά και πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ο Μητσοτάκης έβαλε τον εαυτό του στο βάθρο της Ιστορίας ενώ έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της. Δεν γνωρίζω αν είναι κακεντρέχεια ή μεγαλοϊδεατισμός, είναι σίγουρα… Μητσοτάκης. Βλέπει τον ίσκιο του από τους προβολείς της κάμερας και μετρά μπόι.

Σοφία ορθή

Να τα δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια στην ερευνητική ομάδα του Documento για τις αποκαλύψεις για τη Σοφία Νικολάου, οι οποίες είναι πλέον και συμπεράσματα του ΣΔΟΕ. Υπάρχει όμως μία πλευρά η οποία προέκυψε αργότερα και κατά την ταπεινή μου γνώμη κρύβει μελλοντικές εκπλήξεις. Η κ. Νικολάου τιμωρήθηκε από το Facebook γιατί κάνει διαφημιστική καμπάνια την οποία πληρώνει με δολάρια Καναδά. Αφού διαπιστώθηκε ότι είναι πολιτικό πρόσωπο που κάνει διαφήμιση, ενημερώθηκε ότι «μπανάρεται» γιατί πληρώνει σε νόμισμα ξένης χώρας, πρακτική που απαγορεύεται. Τα πολιτικά πρόσωπα πληρώνουν σε νόμισμα της χώρας τους για να είναι ξεκάθαρες και νόμιμες οι συναλλαγές. Η κ. Νικολάου λοιπόν φαίνεται ότι χρησιμοποιεί λογαριασμό στον Καναδά μέσω του οποίου πληρώνει διαφήμιση. Σε ποιον ανήκει; Αυτή η διαδικασία αποκρύπτει τα έξοδα που γίνονται για πολιτική διαφήμιση, αφού η πληρωμή γίνεται από άλλη χώρα. Να περιμένουμε απαντήσεις ή θα κατηγορήσει και το Facebook για συνωμοσία με το Documento; Καλό θα ήταν να ακολουθήσει για μια φορά την ορθή διαδικασία η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πλέον πολύ κοντά στο εισαγγελικό γραφείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter