Μάτι: Παράνομο το κτίσμα όπου βρήκαν τον τραγικό θάνατο οι 27

Μάτι: Παράνομο το κτίσμα όπου βρήκαν τον τραγικό θάνατο οι 27

Διακατεχόμενη_x000D_
δημόσια δασική έκταση είναι το περιφραγμένο οικόπεδο στο οποίο εγκλωβίστηκαν_x000D_
και έχασαν τη ζωή τους εικοσιεπτά άνθρωποι από την καταστροφική πυρκαγιά στο_x000D_
Μάτι. 

Αυτό δήλωσε επισήμως κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελος. Με δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό εκρίθη η δασική έκταση αυτή υπέρ του δημοσίου ενώ αναμένεται, ύστερα από προσφυγή των διεκδικητών, φερόμενων ως ιδιοκτητών, νέα δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι η περιοχή αυτή, πάνω από τη θάλασσα στο Μάτι, έχει χαρακτηρισθεί ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.

Η διερεύνηση συνεχίζεται και οι αρμόδιες Αρχές αναζητούν στοιχεία για την αυθαιρεσία δόμησης στην περιοχή όπου βρήκαν το θάνατο πολλοί άνθρωποι από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Στο μικροσκόπιο της έρευνας είναι και το οικόπεδο της οικογένειας Φράγκου, όπου εγκλωβίστηκαν εικοσιεπτά άτομα και βρήκαν το θάνατο μη μπορώντας να προσπελάσουν τη βραχώδη ακτή και να φτάσουν στη θάλασσα. H υπόθεση αυτή, η οποία αναδείχτηκε πρωτοσέλιδα και με εκτενές ρεπορτάζ στην εφημερίδα Documento (29.72018), λαμβάνει νέα δραματική τροπή ύστερα από τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών για τα ζητήματα χρήσεων γης αλλά και το δασικό χαρακτήρα της έκτασης που διεκδικείται από ιδιώτες.

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του το Documento «το οικόπεδο είναι περιφραγμένο απέξω, όπως σχεδόν όλες οι ιδιοκτησίες στην περιοχή. Στο σημείο της περίφραξης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του οικοπέδου το οποίο βλέπει προς τη θάλασσα διακρίνεται μία πόρτα. Είναι το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορεί κανείς να κατέβει προς τη θάλασσα μέσω κάποιων υποτυπωδών σκαλοπατιών. Η δίοδος που αναζητούσαν εναγωνίως, δίχως όμως επιτυχία, το απόγευμα της Δευτέρας οι 27 άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί».





Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter