Μαξίμου: Αδειάζει Γεωργιάδη και Πλεύρη για τη συμφωνία των Πρεσπών – «Άλλο η επιθυμία και άλλο τι θα κάνει η κυβέρνηση»

Μαξίμου: Αδειάζει Γεωργιάδη και Πλεύρη για τη συμφωνία των Πρεσπών – «Άλλο η επιθυμία και άλλο τι θα κάνει η κυβέρνηση»

Οι προκλητικές δηλώσεις από τη πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας και η συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών, έχουν προκαλέσει μούδιασμα στο Μαξίμου, καθώς, διαφορετικές γραμμές συγκρούονται εντός της γαλάζιας παράταξης. Σε αυτό το πλαίσιο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άδειασε τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, καθώς ο υπουργός Υγείας είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο καταγγελίας της ιστορικής συμφωνίας, ενώ ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, εύχεται να ξυπνήσει «αύριο το πρωί και να μην υπάρχει η συμφωνία».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε «το ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αμφισβητείται. Δεν θεωρούμε εκ των υστέρων καλή μία συμφωνία, που πριν πέντε χρόνια θεωρούσαμε κακή. Αλλά ήμασταν ξεκάθαροι, ότι από τη στιγμή που κυρωθεί, πρέπει να εφαρμοστεί. Έτσι συμβαίνει στα σοβαρά κράτη».

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια»

Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι «το να θέλει κάποιος, ως προσωπική του επιθυμία, κάτι που ήταν αντίθετος, ιδανικά να μην εφαρμοστεί, είναι μία προσωπική του άποψη, που απορρέει από την άποψη του κόμματος, από το 2019. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πάμε κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα. Άλλο πράγμα η επιθυμία, όπως του κ. Πλεύρη, άλλο πράγμα, το τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια και σε επίπεδο πρωθυπουργού και σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών».

Δείτε επίσης: Άρχισαν οι ευρωπαϊκές πιέσεις σε Βόρεια Μακεδονία και Μητσοτάκη: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα μέρη»

Γεωργιάδης – Βορίδης – Πλεύρης: Όταν κατέβαιναν στους δρόμους για ψήφους στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία (Photos)

Ραγδαίες εξελίξεις: Εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα σε Γάζα και Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Μπάιντεν: Φοιτητές ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, του γύρισαν την πλάτη (Video)

Παίδων Αγία Σοφία: Τέλος τα τακτικά χειρουργεία από 1η Ιουνίου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter