Μαξίμου: «Δεν φοβόμαστε να πάμε εκκλησία» – Συγκρούσεις στη «δεξιά του Κυρίου»

Μαξίμου: «Δεν φοβόμαστε να πάμε εκκλησία» – Συγκρούσεις στη «δεξιά του Κυρίου»
Φωτογραφία αρχείου

Είμαστε λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενάμισι μήνα πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και το πολιτικό θερμόμετρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στα κόμματα εκ δεξιών της ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.

Μάλιστα, στις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, να μην πάνε στις εκκλησίες τις επόμενες μέρες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία. Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε πολίτη, είτε έχει αξίωμα είτε όχι, οποιονδήποτε πιστό, να επισκεφθεί το ναό της γειτονιάς του αυτές τις άγιες ημέρες ή οποιαδήποτε άλλη μέρα».

«Έπεσαν οι μάσκες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης, ότι τα περιστατικά βίας και η ρητορική μίσους και πόλωσης από τα εκ δεξιών κόμματα της ΝΔ, αποδεικνύουν ότι «έπεσαν οι μάσκες και κόμματα τα οποία μπήκαν στο Κοινοβούλιο δήθεν γιατί εξέφραζαν την πίστη και τη θρησκεία μας, απεδείχθη στην πράξη ότι έκαναν το αντίθετο από όσα πρεσβεύει η πίστη και θρησκεία».

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο

Τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι θορυβημένη από την μεγάλη πολιτική φθορά που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα και τη διαρροή γαλάζιων ψηφοφόρων σε δεξιότερα κόμματα, το Μαξίμου προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει την εκκλησία, με σκοπό τη συσπείρωση της γαλάζιας βάσης.

Σε αυτό το πλαίσιο αύριο (26/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφτούν δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό: παιδικούς σταθμούς και ένα κέντρο γεροντολογίας.

Ο σκοπός είναι να δοθεί ένα μήνυμα αποκλιμάκωσης της έντασης που υπάρχει μέσα στους ναούς, με τους γαλάζιους βουλευτές, που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι μετά την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από υποψήφια βουλευτή στη περιφέρεια Καβάλας με το κόμμα της Νίκης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι η εκκλησία «δεν εκδικείται».

Διαβάστε επίσης:

Η Γαλλία ζητάει αντιεροπορικά Crotale από την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο βάθος… Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ για αναδίπλωση Θεοδωρικάκου: «Δεν μας εκπλήσσει που κάνει το άσπρο μαύρο»

Ο Μαρινάκης μπέρδεψε τα λόγια του μετά την παρέμβαση-βόμβα της αντιεισαγγελέως εφετών Λάρισας για τα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter