Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας

«Μετά την πρόταση για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε. Πέσαμε όμως έξω».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνοντας το… ζοφερό σχέδιό του για την Υγεία.

Δείτε επίσης: Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία το ζοφερό σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

«Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. 

Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…» καταλήγει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το Μαξίμου εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση ως απάντηση σε ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να γίνει αναδιανομή του δημοσίου προϋπολογισμού για την Υγεία υπέρ του ιδιωτικού τομέα και σε βάρος του ΕΣΥ.

Έφθασε στο σημείο να προτείνει να εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να κερδοσκοπούν οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας.

Όσες αήθεις επιθέσεις και αν εξαπολύσουν, όσες χυδαίες προσβολές και αν εκστομίσουν, δεν μπορούν να κρύψουν αυτήν την ολοφάνερη αλήθεια.

Οι πολίτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν τα πεντάευρα, τις συγχωνεύσεις, τις κλειστές πόρτες στα νοσοκομεία και τις απολύσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η απάντησή μας είναι μία: Καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας και δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ είχε εκδοθεί νωρίτερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα. Όντως το δικό μας πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία που αξίζει στους Έλληνες δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Πολακικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίζει αναφανδόν την θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και το κάνει για να αναβαθμισθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία και οι Έλληνες να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.

Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν και οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου ένα σκασμό λεφτά.

Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε το Μαξίμου στην κ. Όλγα Γεροβασίλη. Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter