Μαξίμου στο πλευρό του Αυτιά για την κλήση στο ΕΣΡ

Μαξίμου στο πλευρό του Αυτιά για την κλήση στο ΕΣΡ
Πρωθυπουργικό μανδύα στη στήριξη που ήδη από το βράδυ της Κυριακής παρέχουν υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον παρουσιαστή Γιώργο Αυτιά για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη παρέχει από βήματος κυβερνητικού εκπροσώπου ο Παύλος Μαρινάκης, φτάνοντας στο σημείο να επικαλείται πως… «είδα το βίντεο» και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποιο ομοφοβικό σχόλιο».

Τι και αν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε τον Γιώργο Αυτιά για εξηγήσεις, μαζί με τον Βασίλη Χιώτη, για τα ομοφοβικά σχόλια που έκαναν οι δύο δημοσιογράφοι την περασμένη εβδομάδα σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη; Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως αποφάσισαν να παρέμβουν υπέρ του πρώτου, αφού στο ερώτημα του documentonews.gr προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Παύλος Μαρινάκης δεν δίστασε να διαμηνύσει πως το πρωθυπουργικό γραφείο υπερασπίζεται τον παρουσιαστή του ΣΚΑΙ.

«Μάθαμε πως το ΕΣΡ καλεί τους Β. Χιώτη και Γ. Αυτιά σε απολογία για ομοφοβικά σχόλια κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία τέτοιου είδους συμπεριφορές;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, παρότι ήδη από το βράδυ της Κυριακής, τόσο ο ίδιος, όσο και σειρά στελεχών της κυβέρνησης όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και άλλοι είχαν ήδη πάρει το μέρος του Γ. Αυτιά.

«Βλέποντας το βίντεο του κ. Αυτιά, ο οποίος και αυτός τοποθετήθηκε και πήρε πλήρης αποστάσεις από οποιοδήποτε ομοφοβικό σχόλιο, δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποιο ομοφοβικό σχόλιο, αλλά σε κάθε περίπτωση, αν ενοχλήθηκε ο οποιοσδήποτε, πολύ σωστά έκανε ο κ. Αυτιάς και πήρε αποστάσεις από τέτοιες λογικές και τέτοιες συμπεριφορές» απάντησε χωρίς δισταγμό ο Παύλος Μαρινάκης, παίρνοντας θέση από το βήμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, για ένα ζήτημα για το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει το νεοδιορισμένο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τον διορισμό του οποίου συνέπραξε η Νέα Δημοκρατία με το κόμμα Βελόπουλου.

Να σημειωθεί πως λίγο πριν, είχε υποστηρίξει γενικόλογα και χωρίς ουσιαστική καταδίκη πως «Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι συνολικά σε οποιοδήποτε ομοφοβικό σχόλιο, σε οποιαδήποτε στοχοποίηση πολίτη και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τις πράξεις μας και από τη συμπεριφορά μας», ενώ για την περίπτωση Χιώτη αρκέστηκε να πει πως «ο ίδιος εξήγησε και απολογήθηκε γι’ αυτό το οποίο είπε».

Στη συνέχεια δε, επιτέθηκε στον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, μην παραλείποντας την μόνιμη επωδό της επίκλησης του… Παύλου Πολάκη, ώστε να καμουφλάρει την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στον παρολίγον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας πριν από λίγα χρόνια, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο παρουσιαστής.

«Θα κριθούν από το αρμόδιο όργανο, αλλά ξέρετε, εμένα με προβληματίζει πάρα πολύ να υπάρχει στοχοποίηση και να ζητάει κάποιος την απόλυση ενός δημοσιογράφου. Δεν το θεωρώ σωστή πρακτική. Επιλογή του καθενός να ζητάει ό,τι θέλει να ζητήσει. Και, ξέρετε; Μιλάμε για τον πρόεδρο ενός κόμματος – γιατί το ζήτησε ο κ Κασσελάκης αυτό – που αναβάθμισε, έκανε υπερσυντονιστή τον κ. Πολάκη. Και επειδή απευθύνομαι σε δημοσιογράφους, ο κ. Πολάκης ανήρτησε τις φωτογραφίες κάποιων ανθρώπων, στη λογική των προγραφών – μεταξύ αυτών είναι, νομίζω, και οι αναφερόμενοι δημοσιογράφοι – και έχει εκστομίσει αρκετές φορές και απειλές κατά δημοσιογράφων» ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, που για μία ακόμη φορά επιχείρησε να… παραδώσει «μαθήματα» προς του δημοσιογράφους.

«Τις συμπεριφορές τις οποίες θεωρούμε ακραίες είναι καλό να τις καταδικάζουμε συλλήβδην, συνολικά, όλες. Όχι α λα καρτ. Να είμαστε ευαίσθητοι α λα καρτ ή να μας πιάνει ευαισθησία όταν θεωρούμε ότι θιγόμαστε εμείς. Ειδικά όταν έχουμε μία θεσμική ιδιότητα. Γιατί, ξέρετε, από ένα σημείο και μετά, όταν εκλέγεσαι πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου, εκπροσωπείς το δεύτερο τη τάξει κοινοβουλευτικό κόμμα, εκπροσωπείς ένα θεσμό» συνέχισε ο Π. Μαρινάκης να κουνά το δάχτυλο προς αντιπολίτευση, δημοσιογράφους και πολίτες, καταλήγοντας για μία ακόμα φορά σε έναν προκλητικό συμψηφισμό.

«Τον άνθρωπο, λοιπόν, αυτόν ο οποίος είχε αυτή την επιθετική συμπεριφορά, αυτή την απειλητική συμπεριφορά και κατά δημοσιογράφων, τον αναβάθμισε ο κ. Κασσελάκης. Άρα, συνολικά κρινόμαστε όλοι. Προφανώς είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια έκφραση -εννοώ η οποία στρέφεται κατά του οποιουδήποτε πολίτη, των δικαιωμάτων των πολιτών η οποία έχει το οποιοδήποτε τέτοιο περιεχόμενο» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης.

 

Διαβάστε σχετικά: Ο Άδωνης Γεωργιάδης καλύπτει τον Γιώργο Αυτιά για τη χυδαία ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη

Ομοφοβικός ΣΚΑΪ: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους μετά την πρόκληση Αυτιά

O Κασσελάκης πετάει το γάντι στον ΣΚΑΪ για τον Αυτιά: Ξεριζώστε την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter