Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μαζικές πορείες, αστυνομική καταστολή, δεκάδες προσαγωγές (Video)

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Μαζικές πορείες, αστυνομική καταστολή, δεκάδες προσαγωγές (Video)

Ηχηρό μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής έδωσαν χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις την Τρίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι φετινές συγκεντρώσεις και πορείες έλαβαν χώρα στη σκιά του νέου περιστατικού αστυνομικής βίας κατά του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της καταστολής, υπενθυμίζοντας ότι «αυτές οι ημέρες είναι του Αλέξη», με το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα να δονεί το σύνθημα: «Κουμής. Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ».

Χημικά, κρότου λάμψης και προσαγωγές από την αστυνομία

Η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να κάνει και με το… παραπάνω αισθητή την παρουσία της, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν βίαιες προσαγωγές, εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης στο κέντρο της Αθήνας. Οι φωτορεπόρτερ αλλά και απλοί πολίτες που βρίσκονταν σε πολλά σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας κατέγραψαν το νέο κρεσέντο καταστολής.

Παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Οι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 19 προσαγωγές στην Αθήνα και 16 στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Επέτειος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια – Τα ΜΑΤ έριχναν χημικά δίπλα στους οδηγούς ΙΧ

Επέτειος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Όλα τα ντοκουμέντα της αστυνομικής καταστολής

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με χημικά και μολότοφ μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter