Μαζικό συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της καταστολής στα Προπύλαια (Video-Photos)

Μαζικό συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της καταστολής στα Προπύλαια (Video-Photos)

Φοιτητές, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κινητοποίηση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την συγκρότηση των μονάδων της πανεπιστημιακής αστυνομίας και το γενικότερο κλίμα αστυνομοκρατίας που έχει εμπεδωθεί το τελευταίο διάστημα εντός των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην περιοχή υπήρχε έως το βράδυ αισθητή παρουσία της αστυνομίας. Λόγω της πορείας η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου.

Το συλλαλητήριο της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο φόντο των σκηνών «φαρ ουέστ» στην Πολυτεχνειούπολη από την αστυνομία του Θεοδωρικάκου που εκτυλίχθηκαν το πρωί της ίδια ημέρας, όταν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Η αστυνομία του Τάκη Θεοδωρικάκου δεν σταμάτησε εκεί, αφού έσπασε και όλες τις πόρτες των δωματίων στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου κάνοντας άνω κάτω τα δωμάτια, στην επιχείρηση «ενάντια στη μαφία».

 

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία του Θεοδωρικάκου μπουκάρει σε φοιτητικές εστίες (Video)

Σκηνικά «φαρ ουέστ» στην Πολυτεχνειούπολη από την αστυνομία του Θεοδωρικάκου (Audio)

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter