Με 24ωρη απεργία απαντούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην απόφαση για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην απόφαση για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκήρυξε για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) «ενάντια στην εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσουν τα καταστήματα, χωρίς απολύτως καμία λογική» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ:

«Μετά από δύο συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά από την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση, η εμμονή της κυβέρνησης να ικανοποιεί συνεχώς τα αιτήματα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων και malls, την οδήγησε σε νέα προκλητική απόφαση: να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου», σημειώνεται.

«Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα νοικοκυριά να μην μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη αγαθά ούτε με το ανεκδιήγητο «καλάθι του νοικοκυριού», να μην μπορούν να ζεσταθούν ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και τους εμποροϋπαλλήλους να συνεχίζουν να είναι «λάστιχο», η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι προκλητική», όπως αναφέρεται. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Απλώς κάνει το χατίρι σε συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις για να μονοπωλήσουν ακόμα και αυτόν τον αναμενόμενα μειωμένο τζίρο της Black Friday (που έχει ξεχειλώσει πλέον σε 10ήμερο!).

Αυτές οι μεγάλες αλυσίδες με προσφορές που πολλές φορές είναι παραπλανητικές, ευελπιστούν ότι, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας, θα καρπωθούν μέρος του μισθού των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται τέλος του μήνα».

Σημειώνεται ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 27/11. Ημέρα στην οποία θα κατέβουν οι εμποροϋπάλληλοι σε 24ωρη απεργία στο λιανεμπόριο.

Διαβάστε επίσης:

Εργασιακός μεσαίωνας: Διευρύνεται η λίστα καταστημάτων που θα λειτουργούν τις Κυριακές

Ανοιχτά εμπορικά και σούπερ μάρκετ τις δύο ερχόμενες Κυριακές – Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter