Με ελληνικούς υπότιτλους οι δηλώσεις Ερντογάν από το Anadolu (Video)

Με ελληνικούς υπότιτλους οι δηλώσεις Ερντογάν από το Anadolu (Video)

Το πρακτορείο Anadolu ανάρτησε μέρος των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο του κόμματός του.

Το Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα με ελληνικούς υπότιτλους από την ομιλία του Τούρκου προέδρου στο συνέδριο του ΑKP, εκεί όπου ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και δήλωση – μυστήριο σχετικά με το Oruc Reis και μία «απάντηση» προς την ελληνική πλευρά, δίχως να διευκρινίζει περαιτέρω.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα Ερντογάν,  η ελληνική πλευρά διακατέχεται με λανθασμένη νοοτροπία η οποία οδηγεί στην αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για προσπάθειες σφετερισμού των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

«Η Τουρκία, ό,τι έχει πράξει στην Ανατολική Μεσόγειο, το έκανε με βάση τη νομιμότητα και σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τη Λιβύη. Αυτό που αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο δεν είναι η Τουρκία, είναι η ελληνο-ελληνοκυπριακή νοοτροπία που θέλει να αγνοήσει την Τουρκία και την Βόρεια Κύπρο. 

Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθούν να σφετεριστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων στην περιοχή αυτή. Κανείς δεν πρέπει να βλέπει τον εαυτό του από τον γιγαντιαίο καθρέπτη. Είμαι πολύ σαφής, μιλάω πολύ ξεκάθαρα (…)

Από αυτό το βήμα θέλω να υπογραμμίσω ιδιαίτερα την πραγματικότητα. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα του καθενός, όμως δεν επιτρέπουμε σε καμία χώρα να αρπάξει ( ; ) το δικαίωμά μας», τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να συγκρίνει τις αποστάσεις του Καστελόριζου με την τουρκική ακτή, σημειώνοντας ότι η στάση της Ελλάδας είναι κακόβουλη: «Η στάση της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο είναι κακόβουλη. Απέχει (σ.σ το Καστελόριζο) 2χλμ από την τουρκική ακτή, ξέρετε πόση είναι η απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα;», σημειώνεται.

Έπειτα, υπογραμμίζει ότι ο δρόμος για τη λύση στην Ανατολική Μεσόγειο περνά μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. «Αν κινηθούμε με κοινή λογική μπορεί να υπάρξει μια win – win λύση που προστατεύει τα δικαιώματα όλων», τονίζοντας ότι η Τουρκία «δεν επεδίωξε εντάσεις και άσκοπες περιπέτειες», ρίχνοντας συνέχεια «πυρά» κατά της Ε.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter