Μυστηριώδης ρήση Ερντογάν: Τους είπαμε ότι αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Σήμερα πήραν μια πρώτη απάντηση

Μυστηριώδης ρήση Ερντογάν: Τους είπαμε ότι αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Σήμερα πήραν μια πρώτη απάντηση

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να κρατά υψηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα. «Σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», τόνισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος προς την Αθήνα, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς τι εννοεί.

Ενώπιον των μελών του AKP, με αφορμή τη 19η επέτειο της ίδρυσης του κόμματός του, ο Ερντογάν συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Όπως τονίζει η Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση».

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο σκοτάδι καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση αλλά ούτε και αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου που υπαινίσσεται ότι κάτι σοβαρό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ανάμεσα στους στόλους των δύο χωρών. 

Ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους, ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου του, κάνοντας αναφορά για το Oruc Reis κι ενώ λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προτάξει τον διάλογο ως λύση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, όταν βρισκόταν σε «ανοιχτή γραμμή» με την Ευρώπη.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτορείο Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα μέρος της ομιλίας του Τούρκου προέδρου στο συνέδριο του AKP μεταφρασμένο στα ελληνικά. Δείτε το βίντεο εδώ

Διαβάστε επίσης

Πληροφορίες για επακούμβηση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter