Με εορταστικά αγωνιστικά χρώματα η Ford στο Λε Μαν

Με εορταστικά αγωνιστικά χρώματα η Ford στο Λε Μαν

Με τέσσερα εργοστασιακά GT τα οποία θα έχουν ιδιαίτερες αποχρώσεις θα μετάσχει το διήμερο 15-16 Ιουνίου στον αγώνα Λε Μαν η Ford, η οποία ολοκληρώνει το τρέχον πρόγραμμα του μοντέλου στον εν λόγω θεσμό.

Να σημειωθεί πως στον αγώνα θα συμμετάσχει και ένα πέμπτο Ford GT, κατηγορίας GTE Am, της Keating Motorsports.

Το Ford GT με το Νο.66 που θα οδηγήσουν ο Γερμανός Στέφαν Μίκε, ο Γάλλος Ολιβιέ Πλα και ο Αμερικανός Μπίλι Τζόνσον είναι μαύρης απόχρωσης και παραπέμπει στο Ford GT40 των Μπρους ΜακΛάρεν και Κρις Έιμον που κέρδισε τον αγώνα Λε Μαν το 1966.

Από εκεί και πέρα, το GT40 που κέρδισε το 1967 με τους Νταν Γκέρνεϊ και Α. Τζ. Φόιτ, τιμάται με τα νέα χρώματα του GT με το Νο.67 που θα οδηγήσουν οι Βρετανοί Άντι Πριόλ και Χάρι Τίνκνελ, με τον Αμερικανό Τζόναθαν Μπομαρίτο.

Το GT με το Νο.68 είναι ο πιο πρόσφατος νικητής στον αγώνα Λε Μαν, αντικρίζοντας πρώτο τη σημαία του τερματισμού το 2016. Ο Γερμανός Ντιρκ Μίλερ, ο Αμερικανός Τζόι Χαντ και ο Γάλλος Σεμπαστιέν Μπουρντέ θα το οδηγήσουν με τα χρώματα της νίκης εκείνου του οχήματος το 2016.

Το Ford GT με το Νο.69 που θα οδηγήσει ο Νεοζηλανδός Σκοτ Ντίξον, ο Αυστραλός Ράιαν Μπρίσκοου και ο Βρετανός Ρίτσαρντ Γουέστμπρουκ θα έχει την ίδια απόχρωση με το GT40 που τερμάτισε δεύτερο το 1966, όταν η εταιρεία έκανε το 1-2-3.

Οι αποχρώσεις ονομάζονται «Celebration Liveries» και η ομάδα στην οποία ανήκουν είναι η Ford Chip Ganassi Racing.

Όσον αφορά στο GT με το Νο.85 που μετέχει στην κατηγορία GΤE Am, με την ομάδα Keating Motorsports, θα έχει τα ίδια γραφικά με τις εργοστασικές συμμετοχές και τα χρώματα του βασικού χορηγού της ομάδας, Wynn’s. Οδηγοί είναι ο Αμερικανός Μπεν Κίτινγκ, ο Ολλανδός Ζερόν Μπλεκεμόλεν και ο Βραζιλιάνος Φελίπε Φράγκα.

Πηγή: Ford

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter